Családireceptkönyv.hu

Rakott csirkemell - 2


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csirkemellhez
100 dkg csirkemell filé
30 dkg gépsonka
30 dkg gomba
25 dkg trappista sajt
A besamelmártáshoz
0.5 l tej
1 kávéskanál só
1 csipet fehérbors
2 dl főzőtejszín
1 csipet szerecsendió
5 csapott ek liszt
5 dkg vaj

Elkészítés:


Csikemellhez
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk.
Lisztben megforgatjuk, és egy kevés olajon vagy vajon megsütjük a hússzeleteket.
A gombát felszeleteljük és megpároljuk, majd a sonkát is egy kis olajon átsütjük (félre tesszük).
A hússzeleteket lefektetjük kivajazott (gáztepsibe vagy nagyobb) tepsibe, a szeletekre halmozzuk a gombának és a sonkának a felét, majd mindegyik szeletre ismét egy szelet hús következik, és erre a maradék gombát és sonkát rátesszük, majd a legteteje hús legyen!
Erre ráöntjük a besamelmártást, és ízlés szerint sajttal megszórjuk.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 20-30 percet sütjük, míg meg nem pirul a sajt rajta.
Besamel mártáshoz
Olvasszuk meg a vajat, és a lisztet pirítsuk meg rajta, míg aranybarna nem lesz (vigyázzunk, mert hamar odaég, kb. 2-3 perc).
A tejet hozzáöntjük apránként, és folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen.
Végül fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval, hozzáöntjük a tejszínt is, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
sütési hőfok: 180°C

Rakott csirkemell - 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi gulyásleves - bográcsban
Erdélyi gulyásleves - bográcsban

A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Calabriai paprikás krumpli
Calabriai paprikás krumpli

A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és kockára vágjuk. 2.Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, sózzuk, megszórjuk oregánóval és a rozmaringgal, majd sütőbe tesszük,és kb. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Könnyű francia rántotta (bmintbalázs)
Könnyű francia rántotta (bmintbalázs)

Egy tálba üsd bele a tojásokat, sózd őket ízlés szerint, és verd fel őket egy villával – eddig mintha csak magyaros rántottát készítenél. Vágd fel apró kockákra a hideg vajat, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilka
Tunéziai huevos rancheros - TCM
Tunéziai huevos rancheros - TCM

A paradicsomokat a csúcsuknál kereszt alakban bemetsszük, rövid időre lobogó, forró vízbe tesszük, mikor kezd a héjuk felpöndörödni, kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük és lehú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk