4 nagyobb darab krumpli
Ø 3 cikk fokhagyma
Ø 2 db tojás
Ø liszt (mivel kanállal adagolom a forró olajba, ezért annyi lisztet teszek hozzá, hogy ne túl híg, de könnyen kezelhető legyen.)
Ø só- bors
A krumplit meghámozom, nyersen lereszelem sajtreszelőn, a fokhagymát éppen úgy, majd összeállítom a masszát.
Mikor elkészült, kevés forró olajba púpozott evőkanállal teszek belőle, és a kanál segítségével ellapogatom. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Tejföllel tálalhatjuk.
Széles metélt (tagliatelle) tésztát tettem fel sós, forró vízben főni. A lila hagymát megtisztítottam, hosszában felcsíkoztam. A sárgarépát csíkokra (zsülienre) vágtam, a paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra. Egy sütőtálat (30x30 cm) kivajazunk, és beszórjuk a zsemlemorzsával, és beleöntjük a nyers tésztát. 2. A tojásokat elkeverjük a cukrokkal. Habve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és beleöntjük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű