½ kg szalámi (turista), 20-30 dkg füstölt szalonna, 1 kg vöröshagyma, 1 dl olaj vagy zsír, só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál őrölt bors, só ízlés szerint.
.A szalámit a felvágott és megpirított szalonna zsírjában megpirítjuk. A csíkokra vágott hagymát, keverjük bele. Ha megpároltuk a hagymát öntsünk bele egy-két bögre vizet és addig főzzük fedő alatt míg be nem sűrűsödik a leve. Ekkor hozzáadjuk a sót, a borsot és az őrölt paprikát. .A fűszerekkel főzzük még 10 percet. Puliszkával tálaljuk.
1.Elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát szeleteljük, a paprikát kis kockákra daraboljuk, a fokhagymagerezdeket kés lapjával összenyomjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát dagaszthatjuk kézzel vagy a kenyérsütőgépben is. Én robotgéppel dagasztottam. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megfonnyasztjuk a hagymát, rárakjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, sózzuk. Fedő alatt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a 6 felvert tojást. Összekeverjük, ha megszil...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, fedő alatt főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük, hogy magába szívja a maradék vizet. A zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű