Családireceptkönyv.hu

Hagymatokány puliszkával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg szalámi (turista), 20-30 dkg füstölt szalonna, 1 kg vöröshagyma, 1 dl olaj vagy zsír, só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál őrölt bors, só ízlés szerint.

Elkészítés:


.A szalámit a felvágott és megpirított szalonna zsírjában megpirítjuk. A csíkokra vágott hagymát, keverjük bele. Ha megpároltuk a hagymát öntsünk bele egy-két bögre vizet és addig főzzük fedő alatt míg be nem sűrűsödik a leve. Ekkor hozzáadjuk a sót, a borsot és az őrölt paprikát. .A fűszerekkel főzzük még 10 percet. Puliszkával tálaljuk.

Hagymatokány puliszkával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarhonyás hús
Tarhonyás hús

A húst mosd meg, majd kockázd fel apró részekre, aztán tedd félre. A hagymát vágd kockákra, ahogyan a szalonnát is, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma kellőképpen üveges...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Rizottó tengeri gyümölcsökkel
Rizottó tengeri gyümölcsökkel

Mossuk meg a tenger gyümölcseit és csöpögtessük le. Egy apróra vágott fokhagymagerezdet, 3 kanál olívaolajat, kakukkfüvet, sót, borsot keverjünk össze, és öntsük a sütőedényben fel...

Elkészítési idő: kb 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor hús
Bajor hús

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, flekken fűszerrel bedörzsöljünk és félretesszük. Kiolajozott tepsibe burgonyát karikázunk, rátesszük a húsokat. A húsra rákarikázzuk a hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Cukkinis tócsni
Cukkinis tócsni

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, összekeverjük a cukkinivel, és megsózzuk....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk