1 kg karfiol
30 dkg darált sertéshús
15 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2 tojás
1 csésze rizs
1 paprika
1 paradicsom
pirospaprika
só
bors
olaj
A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt párold puhára. A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd egy-két percig, és engedd fel két csésze forró vízzel. Főzd félpuhára.
Egy jénai tálat kenj meg olajjal, és helyezz rá egy réteg karfiolt. Erre tegyél egy sor rizst, egy sor húst, majd megint rizst, végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd a karfiol tetejére. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyú, átmossuk. Kevés olajon megpároljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon megdinszteljük. Ha a hagyma már üveges, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a chili paprikát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, elkeverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMaradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst összekeverjük a rizzsel, tojással és fűszerekkel. A paprikát megmossuk, majd kicsumázzuk, és a húsos masszával megtöltjük. Ha marad ki hús, akkor gombócokat készítünk. Olajo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű