1 kg csirke
35 dkg rizs
10 dkg zöldborsó
4 ek olaj
2 g fokhagyma
1 db hagyma
1 db piros színű paprika, vagy paradicsom
7 dl húsleves alap (leveskocka is jó)
2 kk pirospaprika
1 mk sáfrány
csipetnyi kakukkfű
2 babérlevél
1 ek petrezselyemzöld
1 kk só
pici bors
Olajat melegítünk egy nagy lábasban. A feldarabolt és megsózott húst aranybarnára sütjük benne. Hozzáadjuk a vékonyra vágott hagymát, a karikára vágott paprikát, és a zúzott fokhagymát.
Ha a hagyma megfonnyadt, megszórjuk a pirospaprikával. Felöntjük a lével, és ízesítjük. (kivéve a sáfrány!)
Lefedve, takarékon főzzük kb 40 percig. Ekkor kiszedjük a babérlevelet, és belekeverjük a rizst, borsót, és a sáfrányt.
Nagy lángon főzzük 5 percig, majd lefedve takarékon 10 percig keverés nélkül! Néha ellenőrizzük, ne fogyjon el a lé, mert akkor odaég a rizs.
Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.
Sós, szárított zöldséges vízben főzd puhára a rózsáira szedett és megmosott karfiolt. Míg fő a karfiol, addig készítsük el a ragut: két evőkanál kacsazsíron dinszteld üvegesre az...
Elkészítési idő:A darált húst a Varoma edénybe helyezzük és sózzuk borsozzuk, összekeverjük. A tetejére helyezzük a gombát. Ezt is sózzuk borsozzuk. A Varomában csinálunk egy kis lyukat hogy a...
Elkészítési idő: 45Elkészítése: Ha húsos Tunges készül, akkor – akárcsak a pörköltek esetében –, apróra vágjuk a hagymát, hogy könnyebben szétessen a hosszabb főzés során.Most azonban rövidebb elk...
Elkészítési idő: