Hozzávalók :
60 dkg sertés lapocka
50 dkg sertés húsos csont
1 kisebb csont nélküli csülök
zsír,só,őrölt bors,
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
kis db karalábé
kb 10 dkg zöldborsó ( mirelit is lehet )
1 -1,5 bögre rizs,
A zsírt felforrósítom, beleteszem a kockára vágott húsokat,és a csontot.
Sózom,borsozom, fedő alatt a saját levében párolom.
A zöldségeket tisztítás után vékony karikára vágom.
Amikor a hús már majdnem kész ,hozzáadom a zöldségeket, a borsót,és készre főzöm.
A rizst kevés zsíron megfuttatom, dupla mennyiségű vízzel felengedem, sózom, borsozom, lassú tűzön, fedő alatt készre főzöm, és a hússal összekeverem.
A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A fokhagymát felaprítjuk, a cukkinit és a répát hosszában csíkokra vágjuk. A paprikát hosszában ketté, a lilahagymát pedig nagyobb cikkelye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst kivesszük a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen. Az újhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Egy nagy lábasban felhevítünk egy kis olívaolajat, és megpároljuk rajta az újhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd kicsit a fokhagymát is megkapatjuk. 1 ág rozmaringot beledobva pár percig pároljuk, majd kiemeljük az ágat és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben félig megfőzni kb. 20-25 perc. leszűrni, a főzővizet eltenni. a vörös lencsét alaposan megmosni majd kétszeres mennyiségű enyhén sós...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes