1 kg krumpli
1 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt (trappista,füstölt sajt,parmezán)
1 mokkáskanál fűszer paprika
10 db koktél paradicsom vagy 2 db közepes kis darabokra vágva
petrezselyem zöld
1 mk kakukkfű
A húsgolyó hozzávalói :
30 dkg darált hús
só
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 kisebb hagyma aprítva
piros paprika
2 db tojás
petrezselyemzöld
zsemlemorzsa ,amennyit felvesz
Étolaj a tepsi kikenéséhez
2 teáskanál zsemlemorzsa
só,bors
Először elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen.
Jól összegyúrjuk, és nedves kézzel kis diónyi golyókat formázunk.
Megpucoljuk a krumplit, reszelő durva fokozatán lereszeljük ,jól megmossuk,lecsepegtetjük.
Sózzuk,egy kis vegetával is meghinthetjük.
Egy kis tepsit étolajjal kikenjük, bele hintjük a zsemlemorzsát.
A tepsibe tesszük a kinyomkodott krumplit. Közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és petrezselyemzöldet.
Ráöntjük a tejszínt, ráhintünk 10 dkg reszelt sajtot.
Lefóliázva 220 fokos sütőbe tesszük, 35 percig alsó -felső sütésen sütjük. Majd levesszük a fóliát.
A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd ráhintjük.
3-4 percre visszatoljuk a sütőbe,addig ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap.
A tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra! Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg. A tészta felét öntsük egy...
Elkészítési idő:A zúzát elő kell főzni, kb 1,5 óra kuktában fűszerekkel, hagymával, fokhagymával. Vaj puha lesz így. Kacsa, liba, csirkezúza is kiváló hozzá. Ha kihűlt bepanírozom,kisütöm.
Elkészítési idő: 2 óraA húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés olajon elősütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkeverjük e...
Elkészítési idő: