1 kg savanyú káposzta
1 pár füstölt kolbász
1 nagy dobozos tejföl
2 pohár liszt
1 tojás
víz
2 nagy fej hagyma
olaj
káposztát annyi vízben amennyi éppen ellepi megfőzzük,majd leszűrjük.
A hagymát megpucoljuk apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük.
Hozzá adjuk az apróra vágott kolbászt, és szép pirosra megsütjük.
A káposztát egy tepsibe tesszük, ráöntjük a kolbászt, és tejföllel meglocsoljuk.
Nokedlit készítünk a lisztből tojásból sóból. Sós vízben kifőzzük,és hozzá adjuk a káposztához.
Sütőben 15 perc alatt összesütjük.
Palacsintát kisütjük. A szószt összefőzzük, a zöldségeket megpirítjuk a csirkével,majd megtöltjük, a maradék szósszal leöntjük, összesütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük. Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot. Közben a főtt tojást és a ká...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák b...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát és krumplit megtisztítjuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beleütjük a három tojást, felaprítjuk a hagymákat, a petrezselyemzöldet, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű