15 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
10 dkg vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg gomba,
8 db fürjtojás,
15 dkg lángolt kolbász,
5 dkg zöldborsó,
1 cikk fokhagyma,
1 dkg édes-nemes paprika,
csipetnyi erős paprika,
só.
A zöldpaprikát karikákra,a vöröshagymát szeletekre,a gombát és a paradicsomot cikkekre vágjuk.
A kolbászt egy percig langyos vízbe áztatjuk,ettől a héja fellazul,így könnyebben lehúzzuk,majd karikákra vágjuk.
A zöldborsót kifejtjük,a fürjtojást forrásban levő vízbe tesszük,öt perc főzés után lehűtjök és megtisztítjuk.
Az apró kockára vágott füstölt szalonna lesütöt zsírján megpirítjuk a vöröshagymát.
Hozzátesszük a zöldpaprikát,kissé megsózzuk négy-őt percig együtt pároljuk.
Megszórjuk paprikával,majd hozzáöntünk 1 dl vizet.
Addig forraljuk,amíg a víz elpárolog,ekkor tesszük bele a gombát.
További öt perc forralás után adjuk hozzá a zöldborsót,az apróra zúzott fokhagymát,a fürjtojásokat és végül a paradicsomot és a kolbászt.Tálalhatjuk köret nélkül,vagy párolt rizzsel,petrezselymes burgonyával.
Van egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam. Tettem egy réteg laskát szárazon. Rá túrót megsózva, borsozva. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát. Megint laska, túró, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lehetőleg egyforma darabokra vágjuk. Olajban megpirítjuk a felaprított hagymát. Átforgatjuk rajta a burgonyát, megszórjuk pirospaprikával (csak annyival, hogy épp rózs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát mikróban 2-3 percig főzzük a vörösborban. Összevágom az újhagyma fehér részeit és lereszelem a fokhagymát. A pulyka mellett kisebb kockákra vágom, besózom, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű