menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés spárgás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
6 tojássárgája
20 dkg őrölt mandula
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só

a töltelékhez:
1 egész csirkemell (2 filé)
10 dkg húsos szalonna
25 dkg spárga
1 nagyobb lila hagyma
20 dkg Totu krém (nem Totu!)
2 tojás
2 dkg reszelt parmezán
1 teáskanál házi provence-i fűszerkeverék
1 teáskanál só

továbbá:
diónyi zsír a forma kikenéséhez

Elkészítés:


A tojássárgát összegyúrjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert mandulával. 20 centis, zsírral kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a masszából a tál oldalára is kerüljön. 150 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket, amihez a Totu krémet simára keverjük a tojásokkal. Hozzáadjuk a parmezánt és a fűszereket. Beleforgatjuk a kockára vágott csirkemellet, a csíkokra vágott szalonnát, a kis darabokra vágott spárgát ( a spárgát meghajlítjuk, hogy ketté roppanjon, az alsó fás részét nem használjuk ehhez az ételhez, de ne dobjuk ki alaplé főzésére felhasználhatjuk majd) és a felszeletelt hagymát. Az elősütött tésztára öntjük. Elsimítjuk, majd 175 fokos sütőben 45 percig sütjük. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom. A szeleteléssel várjuk meg amíg langyosra hűl.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Janee
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a dar...

Elkészítési idő: előkészület: 10
Nehézség: Közepes
share
Avatar Turbó csokis croissant
Turbó csokis croissant

1. A sütőt 220 fokra kapcsoljuk, és a leveles tésztát kivesszük a csomagolásból, majd kitekerjük. 2. A tésztát hosszában ketté, keresztben pedig négyfelé vágjuk. Én pizzaszeletelő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Karolina
Rókagombás csicseriborsós ragu
Rókagombás csicseriborsós ragu

0. Feltesszük főni a barnarizst (sok idő kell neki, addig készül a többi) 1. Megpucoljuk és felkockázzuk a vöröshagymát, teszünk hozzá 1 kk sót, majd megdinszteljük az olajon 2....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Pásztorpite
Pásztorpite

A pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk a 6-7 mm-e...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk