a tésztához:
6 tojássárgája
20 dkg őrölt mandula
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
a töltelékhez:
1 egész csirkemell (2 filé)
10 dkg húsos szalonna
25 dkg spárga
1 nagyobb lila hagyma
20 dkg Totu krém (nem Totu!)
2 tojás
2 dkg reszelt parmezán
1 teáskanál házi provence-i fűszerkeverék
1 teáskanál só
továbbá:
diónyi zsír a forma kikenéséhez
A tojássárgát összegyúrjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert mandulával. 20 centis, zsírral kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a masszából a tál oldalára is kerüljön. 150 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket, amihez a Totu krémet simára keverjük a tojásokkal. Hozzáadjuk a parmezánt és a fűszereket. Beleforgatjuk a kockára vágott csirkemellet, a csíkokra vágott szalonnát, a kis darabokra vágott spárgát ( a spárgát meghajlítjuk, hogy ketté roppanjon, az alsó fás részét nem használjuk ehhez az ételhez, de ne dobjuk ki alaplé főzésére felhasználhatjuk majd) és a felszeletelt hagymát. Az elősütött tésztára öntjük. Elsimítjuk, majd 175 fokos sütőben 45 percig sütjük. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom. A szeleteléssel várjuk meg amíg langyosra hűl.
◾️A húst, a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a majoránnát és a paprikát összedolgozzuk. ◾️A levelekbe töltjük (kb. 1 evőkanál) és feltekerjük. ◾️A savanyú...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KözepesAz alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat keményre főzzük és miután lehűtöttük, megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, A parizert 3-4 mm-es kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. A tejfölt elkeverjük a must...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegmossuk a padlizsánt és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb.50 percre. Amíg a padlizsán sül, egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd levesszük közepes lángra és be...
Elkészítési idő: 1.30 óra Nehézség: Könnyű