1 és 1/4 kg nagyszemű tarkabab /lóbab/
2 db füstölt sertéscsülök
6-8 db nyers libacomb
1/2 kg marhalábszár
1/2 kg árpagyöngy
10-12 db tojás
5-7 gerezd fokhagyma
A babot előző este beáztatom, majd másnap leöntöm róla a vizet, és összekeverem az árpagyönggyel és egy 12 l-es fazékba öntöm több, mint a felét. Erre kerülnek a húsok /a csülköket félbevágom/, a fokhagyma és tetszés szerint törött bors. Ezután ismét a bab jön az árpagyönggyel, majd a tojások, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje! Nem sózom, mert előre nem tudom mennyire sós a csülök!
A tűzhely tetején felforralom, majd a sütőben kb. 170 C-on, /légkeveréses/ 4-5 órán át sütöm.
Amikor minden puha, és egy kicsit kihűlt, kiszedem a húsokat, felszeletelem és a megtisztított tojásokkal külön tányéron tálalom.
megkóstolom a babot és, ha nem elég sós, utána sózom! Savanyúságot adok mellé.
Nagyon laktató, több napig eláll, jól fagyasztható.
Jó étvágyat!
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni - pont elég neki annyi, amíg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk,...
Elkészítési idő: Kb. 45 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük. A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sütőfo...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Tedd rá a darált húst, majd kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával,...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű