6 db csirke comb
3 db sárgarépa
1 db póré hagyma
30 dkg zöldborsó
30 dkg kukorica
30 dkg zöldbab
1 kis fej karfiol
1 kis fej brokkoli
1 cs. kapor
és még bármilyen zöldség
sok bacon szalonna
2 nagy pohár tejföl
vaj
sajt
Minden zöldséget vékony hosszú csíkokra vágok,
vajon vegetával megdinsztelem .
Közben egy tepsi alját kirakom baconnel, majd a csirkecombokat elvágom, azokat is betekerem szalonnával, bele teszem a tepsibe.
Ha a zöldségek megdinsztelődtek, rászedegetem a csirkére.
A visszamaradt vajra ráöntöm a tejfölt, majd belekeverem az apróra vágott kaprot.
Az egészet a csirkére öntöm.
Rózsáira szedett karfiol és brokkolit, beletűzdelem a tetejébe.
Alufóliával letakarom, addig sütöm amíg a karfiol megpuhul.
Sajtot reszelek a tetejére, aranybarnára pirítom.
Köret nem kell hozzá hiszen ott a sok zöldség.
Ha sok lé lenne alatta nem kell megilyedni, az alufólia egyik sarkát felhajtom és ott leöntök belőle.
1. A burgonyát kisütjük. 2. A párizsit apró kockára vágjuk, beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, majd sózzuk, borsozzuk. 3. A sajtot lereszeljük, felét a tejfölös-p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot szintén reszeljük le. A friss bazsalikomleveleket ízlés szerint vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinsztelj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a gombát, amikor már a gomba is megpirult, beletesszük a kockára vágott húst. Amikor a hús már majdnem me...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű