500 g tehéntúró
500 ml tej
120 g búzadara
5 ek cukor
150 g zsemlemorzsa
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
1.5 teáskanál napraforgó olaj
A tejbe belekeverjük a grízet és a cukrot.
Szokásos tejbegrízt főzünk.
Mikor kicsit kihűlt, belekeverjük a tehéntúrót és a vaníliás cukrot.
Gombócokat formázunk tetszés szerint: kicsiket, nagyokat, közepeseket vagy amilyent szoktunk.
A prézlit kevés olajon megpirítjuk, és beleforgatjuk a gombócokat.
Kb. 30 darab (a képen látható nagyságú) gombóc lesz belőle.
1. Melegítsd be a sütőt 200 fokra. 2. Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel vékonyan a krumplit, kicsit vastagabban a hagymát, és vágd negyedekbe a répát. 3. Egy...
Elkészítési idő: 155 pec Nehézség: KönnyűA ropogósra sült csirkecomb elkészítéséhez a csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval. 4 ek vajat egy tálkában megolvasztunk, elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, a meghámozott paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk. A hagymát sózzuk, borsozzuk, zsíradékon megdinszteljük, mikor kész belenyomjuk a fokhagymát és a tűzről le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük 1-1evőkanál ajvárral. A húsra tesszük a főtt sonkát, majd a sajtot és a keskenyebb oldalukról feltekerjük. Hústűvel vagy fogpiszkál...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű