500 g tehéntúró
500 ml tej
120 g búzadara
5 ek cukor
150 g zsemlemorzsa
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
1.5 teáskanál napraforgó olaj
A tejbe belekeverjük a grízet és a cukrot.
Szokásos tejbegrízt főzünk.
Mikor kicsit kihűlt, belekeverjük a tehéntúrót és a vaníliás cukrot.
Gombócokat formázunk tetszés szerint: kicsiket, nagyokat, közepeseket vagy amilyent szoktunk.
A prézlit kevés olajon megpirítjuk, és beleforgatjuk a gombócokat.
Kb. 30 darab (a képen látható nagyságú) gombóc lesz belőle.
A darált húst összekeverjük a tojásokkal, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, paprikát, a meghámozott paradicsomot, cukkinit, padlizsánt kockára vágjuk, a mángoldnyelet egy centis darabokra vágjuk. A kelkáposztalevelek...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűTrochu teplého mlieka, rozdrobené droždie, trochu cukru a múky dáme do misky a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom pridáme olej alebo roztopené maslo, žĺtky, zvyšnú múku, cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük. A csülköket még meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű