500 g tehéntúró
500 ml tej
120 g búzadara
5 ek cukor
150 g zsemlemorzsa
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
1.5 teáskanál napraforgó olaj
A tejbe belekeverjük a grízet és a cukrot.
Szokásos tejbegrízt főzünk.
Mikor kicsit kihűlt, belekeverjük a tehéntúrót és a vaníliás cukrot.
Gombócokat formázunk tetszés szerint: kicsiket, nagyokat, közepeseket vagy amilyent szoktunk.
A prézlit kevés olajon megpirítjuk, és beleforgatjuk a gombócokat.
Kb. 30 darab (a képen látható nagyságú) gombóc lesz belőle.
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált húshoz. Add hozzá a megtisztított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor a zöldborsó már majdnem megfőtt, hozzá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűDijoni burgonya – 3-4 adag, 500 kcal/adag Hozzávalók: 1 kg burgonya 2,5 dl tejszín 1,5 dl tej 2 evőkanál dijoni mustár 1 kis üveg kapribogyó 2 tojás sárgája 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLereszelem az uborkát és besózom. A joghurtba belenyomom a fokhagymát, citromot. Sózom, borsozom és a végén egy kis olivaolajjal meglocsolom. Amikor az uborka levet engedett, ak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű