-hagyma
-gomba
-só,bors
-kék sajt
-dió
-leveles tészta
A feldarabolt (nem túl apró) hagmát megdinsztelem, ha pirulni kezd, hozzáteszem a feldarabolt gombát, és azzal pirítom. Sózom, borsozom.
A sütőtál aljára szoktam tenni néhány szem szárított - pácolt paradicsomot (ezt a recept nem írja, de nagyon finom!) Erre a párolt - pirított hagymás gomba következik, rámorzsolom a kéksajtot, majd a durvára vágott diót. Az egészet betakarom egy kb. 1 centire kinyújtott leveles tésztával és így megsütöm. Amikor megsült, az egészet megfordítom és szeletelve tálalom.
Nagyon finom, már többször kipróbáltam és a barátnőimnek is izlett!
A leveles tésztát és a szárított paradicsomot természetesen készen veszem az üzletben!
A túrógombóchoz 6 tojássárgáját kikevertem 10 dkg cukorral, 3 dkg vajjal, 50 dkg túróval, 20 dkg grízzel, majd hozzáforgattam a tojások felvert habját is. Több, mint egy órát volt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgymással párhuzamosan végezzük a feladatokat, így gyorsabban tudunk haladni. A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízbe tessz...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: NehézA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majoranná...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA padlizsánokat hosszában ketté vágtam, tepsibe tettem a vágott felével felfelé ás meglocsoltam őket egy pici olivaolajjal. 200 fokos sütőben megsütöttem őket. Mikor megsültek,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű