menu

Családireceptkönyv.hu

Vega lasagne


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g lasagne tészta
2 nagyobb sárgarépa
3 közepes cukkini
2 nagyobb vöröshagyma
2 üveg natúr paradicsomszósz (2x700 ml, ha lehet, olasz gyártmány)
150 g nem sózott mandula
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál oregánó, 2-2 evőkanál bazsalikom, kakukkfű, őrölt köménymag és barnacukor, 3 babérlevél
só, bors
250 g növényi sajt + 5-6 evőkanál szárított élesztőpehely (vagy ementáli és parmezán sajt keveréke- elhagyható)

Elkészítés:


A cukkinit és a répát is mossuk meg, majd szeletelőn vágjuk vékonyra.
Két serpenyőre lesz szükségünk, az egyikben a cukkinit, a másikban a répát pirítjuk olajon puhára.
A répát a felaprított hagymával, és sóval, borssal, köménymaggal; a cukkinit egy evőkanál oregánóval, sóval és borssal.

Amíg a zöldségek pirulnak, készítsük el a paradicsomszószt. Egy fazékban olajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát, öntsük rá a natúr paradicsomszószt, 2-2 evőkanál oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, barnacukrot és a babérlevelet. Sózzuk és bőségesen borsozzuk. Hagyjuk, hogy összeforrjon.

Közben reszeljük le a sajtot és törjük durvára a mandulát.
Most jön az összeállítás: egy sütőtálban rakjuk le a rétegeket a következő sorrendben kétszer: répa - tészta - cukkini - mandula - paradicsomszósz - sajt. (A tetejére tehát sajt kerül, ami majd szépen megsül rajta.)

Tegyük előmelegített, 190 fokos sütőbe, és fél óra múlva ellenőrizzük, hogy megpuhult-e tészta. Ha igen, akkor tekerjük fel a sütőt 240 fokra, és süssük még pár percig, hogy szép színt is kapjon.

Várjunk egy kicsit a tálalás előtt, úgy könnyebb lesz szeletelni. Még könnyebb lesz vágni, ha esetleg maradna másnapra, ráadásul akkor még ennél is finomabb lesz. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párolt rizs
Párolt rizs

A sütőt 180 fokon előmelegítjük. Egy jénai tálat vékonyan zsirozunk ki. Fél fej vöröshagymát megtisztítunk. Egy lábasba kevés olajat rakunk, hozzáöntjük a rizst sózzuk, fehéredé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsos rakott karfiol
Húsos rakott karfiol

A karfiolt virágokra kell szedni és alaposan megmosom, majd sós vízben megfőzöm. Az apróra vágott hagymát olajon kevés delikáttal megpárolom, megszórom pirospaprikával és rádobom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás-húsos tészta kapros tejföllel
Burgonyás-húsos tészta kapros tejföllel

A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A húst és a hagymát felkockázzuk. A vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst, ezután fűszerezzük sóval, borssal, kevés őrölt kömén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC
PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC

Alaposan összedolgozzuk a gombóchoz valókat.Gombócokat formálunk,lábosba sorakoztatjuk őket,felöntjük vízzel,paradicsomlével.Én most lecsót és házi paradicsom levet tettem bele veg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk