250 g lasagne tészta
2 nagyobb sárgarépa
3 közepes cukkini
2 nagyobb vöröshagyma
2 üveg natúr paradicsomszósz (2x700 ml, ha lehet, olasz gyártmány)
150 g nem sózott mandula
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál oregánó, 2-2 evőkanál bazsalikom, kakukkfű, őrölt köménymag és barnacukor, 3 babérlevél
só, bors
250 g növényi sajt + 5-6 evőkanál szárított élesztőpehely (vagy ementáli és parmezán sajt keveréke- elhagyható)
A cukkinit és a répát is mossuk meg, majd szeletelőn vágjuk vékonyra.
Két serpenyőre lesz szükségünk, az egyikben a cukkinit, a másikban a répát pirítjuk olajon puhára.
A répát a felaprított hagymával, és sóval, borssal, köménymaggal; a cukkinit egy evőkanál oregánóval, sóval és borssal.
Amíg a zöldségek pirulnak, készítsük el a paradicsomszószt. Egy fazékban olajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát, öntsük rá a natúr paradicsomszószt, 2-2 evőkanál oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, barnacukrot és a babérlevelet. Sózzuk és bőségesen borsozzuk. Hagyjuk, hogy összeforrjon.
Közben reszeljük le a sajtot és törjük durvára a mandulát.
Most jön az összeállítás: egy sütőtálban rakjuk le a rétegeket a következő sorrendben kétszer: répa - tészta - cukkini - mandula - paradicsomszósz - sajt. (A tetejére tehát sajt kerül, ami majd szépen megsül rajta.)
Tegyük előmelegített, 190 fokos sütőbe, és fél óra múlva ellenőrizzük, hogy megpuhult-e tészta. Ha igen, akkor tekerjük fel a sütőt 240 fokra, és süssük még pár percig, hogy szép színt is kapjon.
Várjunk egy kicsit a tálalás előtt, úgy könnyebb lesz szeletelni. Még könnyebb lesz vágni, ha esetleg maradna másnapra, ráadásul akkor még ennél is finomabb lesz. :)
A carbonara spagetti receptjével kapcsolatban van egy jó hírem és egy rossz. A rossz az, hogy amit Olaszországon kívül általában ezen a néven szolgálnak föl – spagetti tejszínes, s...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kiklopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű