Egy kilónyi vegyes csirke hús, nagy fej hagyma, 1-deci olaj, k- kanál paprika, csapot k-kanál bors, k-kanál Vegeta, só, ízlés szerint, 1-evő kanál paradicsom püré, 1-k-kanál piros arany krém, 2-db sárga répa, 2-db-fehér zöldség, 1-karalábé, 1-kis zeller gumó, 1-cs petrezselyem zöld, 6-szem közepes nagyságú krumpli, 2-db-tojás, és annyi liszt, amennyit a két tojás felvesz a leveshez készített nokedlihez! Amikor a paradicsom, paprika szezonális, akkor azt is szoktam bele rakni, 1-2-szem paradicsomot, 1-db-paprikát!
A csirke hús darabokat megpucolom, lemosom folyó víz alatt, tetszés szerint elvágom, és hideg vízbe rakom addig, amíg elkészítem a pörkölt alapot. Az olajat beleöntöm egy fazékba, a hagymát vékonyra felszeletelem, hozzá adom, meg dinsztelem, majd hozzá adom a paprikát, összekeverem, bele rakom a húst, jól összeforgatom, sózom, borsozom,(a sóra oda figyelek, mert a Vegeta, és a piros arany krém is sós,) majd felöntöm 3-deci vízzel, és főzöm nagy láng alatt 10-percig, közben figyelek rá kevergetem, majd a megpucolt zöldségeket feldarabolva hozzá adom, felöntöm 3-liter vízzel, hagyom felfőni, és takarék lángon tovább főzöm még 35-percig, ez után hozzá adom a meghámozott, kockára vágott krumplit,,hozzá adom a piros arany krémet, a Vegetát, a petrezselymet, ha felfőtt, a két tojásból készített nokedlit beleszaggatom, hozzá adom még a p-pürét, és 5-perc alatt készre főzöm! 50-perc alatt elkészül, tálalható!
Először is rakok fel vizet forrni egy edénybe, és a levest folyamatosan azzal majd feltöltöm amikor kell, a hagymát előkészítem dinszteléshez, és közben a húst rendbe rakom, és ezzel sok időt nyerek, hamarabb elkészül az ételem, készítés idő után, 50-perc alatt kész!
A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.Ugyan így megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, Mix the rosemary, lemon zest and juice, and chilly flakes in a bowl. Make 3-4 cm diagonal slashes in the chicken breast and coat it with the herb and lemon mixture. Season with...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát és a rizst sós vízben külön-külön megfőzzük, majd leszűrjük. A darált húst kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA húshoz hozzáadom a leírásban említetteket és jól összedolgozom. Sütőpapíron 1 cm vastagságú négyzetet formálok vizes kézzel. A kemény tojásokat ráreszelem 1 rúd/ 3 db + kolbász...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes