1 fej vöröshagyma
5 evőkanál étolaj
300 g máj - csirke
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
100 g zöldborsó
1 bögre rizs
2 bögre víz
200 g sajt - trappista (reszelt)
só
bors - fekete (tört)
majoránna
A megpucolt vöröshagymát kockára vágom, majd 4 evőkanál olajon megpirítom.
Zöldségeket összevágom, hozzáadom a hagymához, majd fűszerezem, és tovább pirítom. Ha szükséges kevés vizet adok hozzá.
A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadom a kockára vágott májat és tovább párolom, amíg a máj meg nem puhul. A kész ragut félreteszem.
Az 1 bögre rizshez, 2 bögre vizet kimérek, teszek bele egy csipet sót, 1 evőkanál olajat és felforralom. A forrásban levő vízhez hozzáadom a rizst. Fedő alatt, alacsony hőfokon, többször megkeverve készre párolom.
Ha elkészült a rizs, összekeverem a raguval, majd hozzáadom a reszelt sajt 1/3-át. Végül a maradék reszelt sajttal tálalom, és friss zöldfűszerekkel diszítem.
A padlizsán kockára vágjuk, megsózzuk, egy szűrőbe rakjuk és hagyjuk fél órán át állni, majd átmossuk vízzel és hagyjuk lecsepegni. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, de csak roppanósra. Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kicsit megpároljuk a felhevített vajon, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a tejszínt, cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a reszelt citromhéjat, és...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőt szárazon felhevítünk, amikor forró, beleöntünk 2 evőkanál olajat. A csirkecombokat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat megp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes