Családireceptkönyv.hu

Bacon szelettel sült krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Először is mélyebb serpenyőre lesz szükségünk, bacon szeletekre, krumplira, és persze sajtra.

Hogy a szalonna csíkok ne ragadjanak az edény aljára, egy réteg sütőpapírt kell tenni, de ahhoz, hogy a sütőpapír se ragadjon oda, pár csepp olajjal vonjuk be a serpenyőt. Ezután vegyük elő a hűtőből a két csomag vékonyra vágott bacon szeleteket. Ezeket óvatosan kell elhelyezni, az egyik végüket tegyük az edény közepébe, majd szépen az egész serpenyőt borítsuk be a csíkokkal, ahogy Smith is teszi a bejátszásban. Az új krumplikat mossuk meg alaposan, és szeleteljük olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk.
Hirdetés

A „burgonyaszirmokat” helyezzük a baconos alapra, szépen fedjék egymást. Jöhet a sózás, borsozás. Ezután következhet a sajt, Smith szerint a legjobb az érlelt cheddar sajt. Ezzel is pakoljuk meg a baconos piténket, majd jöhet a tetejére egy újabb krumpliréteg. A végén be kell takarni az egészet a baconnal. A tetejére érdemes egy nehezéket tenni, mondjuk egy kisebb födőt, hogy a tortánk egyben maradjon. Helyezzük az egészet egy tepsibe, hogy a zsír ne csöpögjön szét a sütőben, és úgy tegyük be sülni. Két és fél óra múlva pedig kész is a legfinomabb krumplis, baconos „sütemény”. Tökéletes!

Először is mélyebb serpenyőre lesz szükségünk, bacon szeletekre, krumplira, és persze sajtra.

Hogy a szalonna csíkok ne ragadjanak az edény aljára, egy réteg sütőpapírt kell tenni, de ahhoz, hogy a sütőpapír se ragadjon oda, pár csepp olajjal vonjuk be a serpenyőt. Ezután vegyük elő a hűtőből a két csomag vékonyra vágott bacon szeleteket. Ezeket óvatosan kell elhelyezni, az egyik végüket tegyük az edény közepébe, majd szépen az egész serpenyőt borítsuk be a csíkokkal, ahogy Smith is teszi a bejátszásban. Az új krumplikat mossuk meg alaposan, és szeleteljük olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk.


A „burgonyaszirmokat” helyezzük a baconos alapra, szépen fedjék egymást. Jöhet a sózás, borsozás. Ezután következhet a sajt, Smith szerint a legjobb az érlelt cheddar sajt. Ezzel is pakoljuk meg a baconos piténket, majd jöhet a tetejére egy újabb krumpliréteg. A végén be kell takarni az egészet a baconnal. A tetejére érdemes egy nehezéket tenni, mondjuk egy kisebb födőt, hogy a tortánk egyben maradjon. Helyezzük az egészet egy tepsibe, hogy a zsír ne csöpögjön szét a sütőben, és úgy tegyük be sülni. Két és fél óra múlva pedig kész is a legfinomabb krumplis, baconos „sütemény”. Tökéletes!

A rétegezést kb. 3 szor ismételjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hetes lángos
Hetes lángos

Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom. A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott kel
Rakott kel

A hagymát felkockázni, pirítani, rá a darált husit, sót, borsot, fokhagymát, és kifehéredésig kevergetve sütni. Majd rá egy kicsi pirospaprikát és 2 dl vizet. Ha rotyog, hozzáadni...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alföldi rakott tarhonya
Alföldi rakott tarhonya

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi. A tojásokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Gyuvecs - szerb recept
Gyuvecs - szerb recept

40 dkg sertéshúst megmosunk, és apró kockákra vágjuk. Két kanál zsíron apróra metélt vöröshagymát fonnyasztunk, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a kockára vágott sertéshús...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk