40 dkg baconszalonna
50 dkg szív nélküli csirkemáj
1 ek tokaji bazsalikomos borecet
1 tk majoranna
2 gerezd fokhagyma
A baconszeletekkel kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”.
A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel.
Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/ sütés előtt sózzuk.
Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on.
sütési hőfok: 220°C
tepsi mérete: őzgerinc cm
Krumplipürével a legfinomabb.
Paradicsomos káposzta nálam . Az összevágott káposztát felteszem vízben főni ,sót , majorannát rakok bele . Húsgombóc , darálthús , só , bors , fokhagyma , rizs és tojás , belera...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát finomra vágjuk és két evőkanál olajon párolni kezdjük. Két szál angolzellert apró kockára vágunk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. A megtisztított sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst előző nap beáztatjuk. (Bár erre igazából akkor van csak szükség, ha rendes, igazi házi füstölésű árut kaptunk. A legtöbb gyorsfüstöléssel kezelt húsárúnak elég e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesz apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket. Ha a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű