menu

Családireceptkönyv.hu

Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg baconszalonna
50 dkg szív nélküli csirkemáj
1 ek tokaji bazsalikomos borecet
1 tk majoranna
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A baconszeletekkel kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”.
A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel.
Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/ sütés előtt sózzuk.
Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on.
sütési hőfok: 220°C
tepsi mérete: őzgerinc cm

Trükkök, tippek, praktikák:


Krumplipürével a legfinomabb.

Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

A tarhonyát az a felkockázott és kisütött szalonna zsírján megpirítom, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinsztelem. Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sonkás-krémes tavaszi sajttekercs
Sonkás-krémes tavaszi sajttekercs

A sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük. Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot. Közben a főtt tojást és a ká...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csilis bab Blanka módra
Csilis bab Blanka módra

Lábosban olajat hevítünk. Belemegy az apróra vágott hagyma, üvegesre pirítjuk. Közben a bab konzervek közül egynek (vagy az összesnek, ízlés dolga) leszűrjük a levét. Megy bele a l...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tejbegríz
Tejbegríz

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és a darát, lassú tűzön csomómentesre főzzük amíg be nem sűrűsödik.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk