800 g burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
3 szál kakukkfű
2 ek napraforgó olaj
4 db csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
70 g mandula (hántolt)
200 ml főzőtejszín
4 ek sherry (száraz)
1 ek ételízesítő
A bugonyát és a hagymát meghámozzuk és szeletekre vágjuk.
A kakukkfüvet megmossuk és a leveleit leszedegetjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, a megmosott és szárazra törölt csirkemelleket oldalanként 2-3 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük.
A burgonyát a visszamaradt olajban kb. 5 percig sütjük. A hagymát és a mandulamagokat a burgonyához adjuk és enyhén megpiritjuk. Felöntjük kb. 3/4 l vízzel, a tejszínnel és a sherryvel. Felfőzzük. Hozzáadjuk a vegetát. Sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet egy fedeles tűzálló tálba öntjük, a húst is ráhelyezzük.
Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A fedőt leveszük és további 10-15 percig sütjük.
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Rászórjuk a pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: A zúzát és a hagymát megtisztítjuk. Az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit finomra vágjuk, majd az olajon együtt megpirítjuk. A köménnyel és a zúzott fokhagyma felével fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Pár perc állás után kevés zsírban kérget sütünk rá (pirítjuk). A burgonyákat meghámozzuk, karikára vagdaljuk,vagy gyaluljuk. A hagymáka...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűLegeslegelső lépésben - még előző nap - áztasd be a babot. 2. Második lépésben - még mindig előre dolgozva - tedd fel a csülköt főni. Épphogy gyöngyöző vízben, lassú tűzön főzd. E...
Elkészítési idő: 600 perc Nehézség: Közepes