800 g burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
3 szál kakukkfű
2 ek napraforgó olaj
4 db csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
70 g mandula (hántolt)
200 ml főzőtejszín
4 ek sherry (száraz)
1 ek ételízesítő
A bugonyát és a hagymát meghámozzuk és szeletekre vágjuk.
A kakukkfüvet megmossuk és a leveleit leszedegetjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, a megmosott és szárazra törölt csirkemelleket oldalanként 2-3 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük.
A burgonyát a visszamaradt olajban kb. 5 percig sütjük. A hagymát és a mandulamagokat a burgonyához adjuk és enyhén megpiritjuk. Felöntjük kb. 3/4 l vízzel, a tejszínnel és a sherryvel. Felfőzzük. Hozzáadjuk a vegetát. Sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet egy fedeles tűzálló tálba öntjük, a húst is ráhelyezzük.
Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A fedőt leveszük és további 10-15 percig sütjük.
https://ripost.hu/cikk-dietazol-felejtsd-el-a-kenyeret-ezt-tekerd-reggel-a-tojasba
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paprikát megmosom és a csumájánál körbe vágom. A darált húst, a rizst és az apróra vágott vöröshagymát 1 tojással és fűszerekkel /só,bors,pirospaprika/ jól összekeverem. A töl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű25 dkg héjában főtt krumpli, amit krumplinyomón áttörünk, hozzáadunk egy kisebb citrom kifacsart levét, sót, és piros darált paprikát. Az eredeti recept szerint csípős chili paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a kukoricadarát. (lisztet) A lényeg, hogy állandó kevergetés mellett nagyon sűrű tejbegríz állagot érjünk el. Kiborítottam és cérnával felszeleteltem. A lapok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű