Családireceptkönyv.hu

Székelykáposzta


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 ek napraforgó olaj
5 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
9 dkg parasztkolbász
1 ek fűszerpaprika
2 dl víz
1 teáskanál paprikakrém
0.5 db paprika (édes)
1 közepes db paradicsom
1 kg savanyú káposzta
50 dkg csirkemell filé
2 dkg szárított natúr zöldségkeverék
fekete bors ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
2 dl tejföl (a tálaláshoz)

Elkészítés:


Feltesszük olajon a szalonnát, és ha kisült a zsírja, hozzáadjuk a darált hagymát.
Beletesszük az apró darabokra vágott kolbászt, majd a pirospaprikát. Felöntjük vízzel.
Egy pici csemege (vagy erős) pirosaranyat adunk hozzá.
Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott édes paprikát és a paradicsomot.
Felforraljuk.
Hozzáadjuk a savanyúkáposztát, és a fűszereket (kivéve a tarkaborsot), 45-55 percig főzzük.
Ezalatt megtisztítjuk, felvágjuk a csirkemellet, majd hozzáadjuk a káposztához.
Készre főzzük (kb. 40-60 perc még).
Tarkaborssal ízesítjük.
Ízlés szerint tejföllel vagy nélküle tálaljuk.

Székelykáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis cukkini
Tepsis cukkini

Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket. A cukkinit egy picit lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni, ezalatt a többi hozzávalót szeljük. A fokhagymát apróra vágjuk. Kiolaj...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött hagymabomba
Töltött hagymabomba

Egy nagy tálban keverje össze a marhahúst, a morzsát, tojást, tejet, hagymát, sót, borsot, és a fokhagyma port. A pucolt hagymát egyik oldalán picit bevágva rétegenként szedjük sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Májpuffancs
Májpuffancs

A májat ledaráljuk (vagy aprítóban pèpesítjük), egy nagyobb tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a májhoz. A masszához hozzákeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Fokhagymás tejszínes feketekagyló
Fokhagymás tejszínes feketekagyló

1. Felaprítom a zöldségeket: a zellert vékony karikákra, a hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apró darabokra. 2. Közepes lángon megolvasztom a vajat, rádobom a zöldségeket és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk