A palacsintához
300 g burgonya (főtt, áttört)
50 g vörös cheddar sajt
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
1 evőkanál tejföl (20%-os)
3 csipet só
1 evőkanál vaj
2 csipet feketebors (őrölt)
2 db újhagyma zöldje
5 evőkanál búzaliszt (BL55)
http://aprosef.hu/sajtos_burgonyapures_palacsinta_recept
Az olajon megpároljuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a gombát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, a vörösbabot, a kukoricát, a paradicsompürét és kb. 2-3 dl vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, a torzsát félretesszük. A karfiol rózsákat megfőzzük, a főzővízbe kevés tejet öntünk és sóval, cukorral ízesítjük. A karfiol rózsákat lecsepegtetjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁllítsd a sütőt 200 C fokra. Keverd össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot. Forgasd a pácba a csirke darabokat. Törd apróra a a kukoricapelyhet. Szedd le a húsról a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat megámozom, nagy lukú sajtreszelőn lereszelem. A reszelt krumplit összekeverem a tojással, tejszínnel, olajjal, szódabikarbónával, riszliszttel, sóval, borssal, alapo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű