- 50 dkg gomba
- 15 dkg sajt
- só
- bors
- olaj
Szószhoz :
- 150 g vaj
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál víz (hideg)
- 2 csipet só
A gombákat megpucolom sózom borsozom,a sajtot kockákra vágom (lehet reszelt sajt is),megtöltöm a gombákat és lassú tűznél addig sütöm míg a sajt elolvad
Szósz elkészítése:
A vajat kikeverem jó puhára egy tálban
Gőz fölött összekeverem a tojássárgákat,vizet és a sót ,mikor sűrűsödni kezd leveszem a gőzről és apránként hozzáadom a vajat .jól kikavarom ha túl vastag vízzel hígítom.
A sajtos gombákat hollandszósszal tálalom !
A gombát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát megdinszteljük benne. Az edényt a tűzről levéve megfuttatjuk rajta a pirospaprikát. Foly...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk, levágjuk a tetejét és az alját, és óvatosan leveleire bontjuk. 2. A közepét kis kockákra vágjuk, és forró olajon elkezdjük pirítani. 3. Belenyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. 2. Mindkét oldalukat hirtelen megsütjük, majd egy tűzálló tálba egymás mellé tesszük. 3. A vörösh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz