- 50 dkg gomba
- 15 dkg sajt
- só
- bors
- olaj
Szószhoz :
- 150 g vaj
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál víz (hideg)
- 2 csipet só
A gombákat megpucolom sózom borsozom,a sajtot kockákra vágom (lehet reszelt sajt is),megtöltöm a gombákat és lassú tűznél addig sütöm míg a sajt elolvad
Szósz elkészítése:
A vajat kikeverem jó puhára egy tálban
Gőz fölött összekeverem a tojássárgákat,vizet és a sót ,mikor sűrűsödni kezd leveszem a gőzről és apránként hozzáadom a vajat .jól kikavarom ha túl vastag vízzel hígítom.
A sajtos gombákat hollandszósszal tálalom !
1. A gombák tönkjét kitörjük, kis kockára vágjuk. 2. A gombafejeket megmossuk és besózzuk. 3. Az újhagymát apróra vágjuk. 4. Összekeverjük a túrót a tejföllel, borssal é...
Elkészítési idő:Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő:-A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, alaposan megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk. - A vöröshagymát apróra vágjuk. - A paradicsomokat és a paprikákat felkockázzuk A...
Elkészítési idő: 300,5 kg vegyes gombát használtam az étel elkészítéséhez. A nagyobbakat aprítottam, a kisebbeket egészbe hagytam. 20 dkg sárgarépát apró kockákra vágtam. 15 dkg zsenge zöldborsót...
Elkészítési idő: