Családireceptkönyv.hu

Lasagne


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg darált marha/ sertéshús
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 darab friss paradicsom
1 kicsi sűrített paradicsom konzerv
1 dl vörösbor (ha van)
1 kis zacsis zöldség (vagy friss zöldség kicsire vágva pl.: zeller, karalábé, répa, cukkini)
3 ek olaj
1 csapott tk só, fél kk bors, 1 ek petrezselyem, 1 kk bazsalikom
50 dkg lasagne tészta

A besamelmártáshoz:
fél liter tej
1 ek vaj
2 ek liszt
1 kk só, fél kk bors

A tetejére: 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Bolognai ragu:
Egy fazékban olajon megpirítjuk a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az 1 ek petrezselymet, összepirítjuk. Ezután bele zölségeket is, majd a kétféle paradicsom, fokhagyma, fűszerek, meg a bor. Kb. még 15-20 percig főzzük.

A besamelmártás:
A vajat egy kisebb fazékban megolvasztjuk, majd a lisztet habverővel hozzádolgozzuk. Ezután a tejet hozzáöntjük, és a szószt simára keverjük. Ezt jó gyors mozdulatokkal tegyük, hogy ne maradjanak csomók benne. Ezután 20 percig főzzük pici lángon, közben sózzuk, borsozzuk, kevergetjük.

Összepakolás:
Egy kivajazott, hőálló edény aljába kevés bolognai szószt terítünk, majd tészta, bolognai, besamel, és ismétlés: tészta, bolognai, besamel.
Az uccsó réteg besamel legyen, amit vastagon megszórunk reszelt sajttal. Ezután addig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, ameddig a sajt aranybarna nem lesz, kb. 30-35 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztát elvileg nem kell kifőzni előtte, de én javaslom, mert különben lehet kemény marad a cucc.

Kinga: én ennél 10szer több paradicsomot raknék bele. Az én lasagném egy albínó zöldséges-sajtos tészta lett így. :D

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás
Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás

A hagymát összedaraboljuk, és kevés zsíron megpirítjuk. A császárszalonnát és a tarját kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól összepirítjuk. Elkészítjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hal spenótós gnochival
Hal spenótós gnochival

A szelet halat pici oliván, züldfűszerekkel és néhány kapribogyóval megsütöm. A spenótot apróra vágom ( tökéletes és gyors a fagyasztott is) 2 gerezd apróra vágott fokhagymát pic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi lucskos káposzta – már az illata is isteni
Erdélyi lucskos káposzta – már az illata is isteni

A húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
4/2 Tepsis hús zöldségekkel
4/2 Tepsis hús zöldségekkel

A húsokat serpenyőben hirtelen átsütjük. Egy tepsibe tesszük a fűszerezett zöldségeket és a hússzeleteket, leöntjük alaplével. 210 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük leta...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk