60 dkg burgonya
50 dkg darált marhahús
2 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
só, bors
4 evőkanál liszt
A szószhoz
1 paradicsom
1 nagy hagyma
2 evőkanál paradicsompüré
1 dl paradicsomlé
3 gerezd fokhagyma
2 zeller levél
friss bazsalikom
bors
A megtisztított burgonyát felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült összetörjük és hozzákeverjük a darált húst, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát és a tojást, majd fűszerezzük és jól összegyúrjuk. A gombócokat lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. Közben elkészítjük a szószt. A hagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot is és felöntjük a paradicsomlével, beleszórjuk a zellerlevelet és a bazsalikomot. Hagyjuk főni, majd a zúzott fokhagymát és a fűszereket is hozzáadjuk a paradicsompürével együtt. Hagyjuk még 5-6 percen át főni, majd levesszük a tűzről és meglocsoljuk vele a gombócokat, már tálalhatjuk is.
1. lépés A megmosott rizst főzzük félpuhára enyhén sós vízben. A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg egy evőkanál sertészsíron vagy olajon. A káposztalevelekből vágjuk ki a nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzöm. A csirkemellet kockákra vágom, majd a pácban hagyom állni 30 percet körülbelül. A tésztát egy jénaiba helyezem. A húst serpenyőn kisütöm, és ráöntöm az egészet...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a krumplihoz és a fokhagymához, majd belekeverjük a sót, a borsot, a lis...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet miután vékony csíkokra vágtuk megsózzuk, megborsozzuk, aztán egy mélyebb serpenyőben, felhevített olajon fehéredésig sütjük. Ha ezzel elkészültünk, megszórjuk a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű