60 dkg burgonya
50 dkg darált marhahús
2 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
só, bors
4 evőkanál liszt
A szószhoz
1 paradicsom
1 nagy hagyma
2 evőkanál paradicsompüré
1 dl paradicsomlé
3 gerezd fokhagyma
2 zeller levél
friss bazsalikom
bors
A megtisztított burgonyát felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült összetörjük és hozzákeverjük a darált húst, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát és a tojást, majd fűszerezzük és jól összegyúrjuk. A gombócokat lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. Közben elkészítjük a szószt. A hagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot is és felöntjük a paradicsomlével, beleszórjuk a zellerlevelet és a bazsalikomot. Hagyjuk főni, majd a zúzott fokhagymát és a fűszereket is hozzáadjuk a paradicsompürével együtt. Hagyjuk még 5-6 percen át főni, majd levesszük a tűzről és meglocsoljuk vele a gombócokat, már tálalhatjuk is.
A virsliket hosszában vágjuk ketté úgy, hogy vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig. Maradjon kb. 1-2 cm egyben. Fordítsuk ki a virsli szárakat szív alakúra, és a csücskénél tűzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit vagy sütőtálat (amiben sütni szeretnénk) szalonnazsírral kikenjük. Erre kerül a káposzta, megszórjuk a köménymaggal, majd ízlés szerint sózzuk. Rászórjuk a felkarikázott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást feltörjük, sózzuk, borsozzuk, és enyhén felverjük. A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojásokat, és kicsit elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és kidolgozzu...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet vékony, kb. 2,5 cm hosszú csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, szintén felcsíkozzuk. A hagymát felaprítjuk. Egy edényben olajat melegítünk, rádobjuk a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes