40 dkg kicsontozott csirkefelsőcomb
2 evőkanál olaj
3 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 szál rúdzeller
1 darab babérlevél
1 teáskanál kakukkfű
só, bors
6 dl húsleves
80 dkg fehér bab (konzerv)
1 csokor petrezselyem
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűszerezzük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és borssal. Öntsük fel a húslevessel, és fedő alatt alacsony lángon 40 perc alatt főzzük puhára. Adjuk hozzá a leszűrt fehér babot, és főzzük össze 5 perc alatt. Friss petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel kínáljuk.
A sütőt előmelegítem 180-190 fokra. Egy 24-25 cm ármérőjű serpenyőt hevíteni kezdek. Közepes lángon a vajat és az olajat összeolvasztom benne. Rádobom a hagymát, finoman sózom és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát felszeleteljük és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst is. Amikor félig megpirult, a gombát is belekeverjük, majd egy kisebb tepsibe öntjük. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát tisztítsuk meg, vágjuk igény szerint vékony csíkokra vagy keresztbe. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, s a zsíron fonnyasszuk meg. Amint üveges lesz, tegyük rá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított zellert lereszeljük. A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, a reszelt zellerrel, a finomra vágott zellerzöld felével, az apróra vágott zöldpaprikával és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű