menu

Családireceptkönyv.hu

330. Töltött tölcsér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1,5 dl víz
1,5 dl tej
3 ek.olaj
2 tk só
2 dkg élesztő
2 ek burgonyapehely, püré (elhagyható)

töltelék: darált sonka,szalámi,sajt, stb.

kenés: tojás,magok

Elkészítés:


A tésztát dagasztani,50 perc kelesztés.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8 -10 darabba osztani, gömbölyíteni, letakarni 15 percig pihi.
A pihentetés végén a tésztákból 2-3 mm vastagságú korongokat nyújtani. A közepére, hosszú csíkban a töltelék, reszelt sajt, a tészta két oldalát a töltelékre hajtani, / tölcsérforma/. A töltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tenni, fóliával letakarni 30 percig pihenni hagyni. Sütőt 200 fokra melegíteni ,a tésztát lekenni tojással,megszórni magokkal. 20 - 25 perc sütni,pirosra.

330. Töltött tölcsér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dubarry szelet
Dubarry szelet

Sertéscombot a rostokra keresztben szeleteljük,majd kicsit kiverjük,belülről kifelé.Kevés zsiradékon kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt,blansírozzuk. Ha a hús kész,a karfi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Rakott krumpli kicsit másképp
Rakott krumpli kicsit másképp

A burgonyát félig főzzük meg, majd húzzuk le a héját és vágjuk vékony szeletekre. A csirkemellet szeleteljük fel, sózzuk meg és kevés vajon süssük át mindkét oldalát. Az almát cs...

Elkészítési idő: 1 - 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes Mustáros hús Makarónival✓
Tejszínes Mustáros hús Makarónival✓

hús+só,bors+majoranna. hagyma--pírítom+hús--sütöm+pirosarany+paradicsom+víz--puhára párolom. tejszín+liszt+mustár+víz-->húsra öntöm--összeforralom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Betyárkrumpli
Betyárkrumpli

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és ízlés szerint megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd háromfelé osztjuk. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk