50 dkg liszt
1,5 dl víz
1,5 dl tej
3 ek.olaj
2 tk só
2 dkg élesztő
2 ek burgonyapehely, püré (elhagyható)
töltelék: darált sonka,szalámi,sajt, stb.
kenés: tojás,magok
A tésztát dagasztani,50 perc kelesztés.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8 -10 darabba osztani, gömbölyíteni, letakarni 15 percig pihi.
A pihentetés végén a tésztákból 2-3 mm vastagságú korongokat nyújtani. A közepére, hosszú csíkban a töltelék, reszelt sajt, a tészta két oldalát a töltelékre hajtani, / tölcsérforma/. A töltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tenni, fóliával letakarni 30 percig pihenni hagyni. Sütőt 200 fokra melegíteni ,a tésztát lekenni tojással,megszórni magokkal. 20 - 25 perc sütni,pirosra.
A pác: - 2 púpos kanál mustár - bors - só csapott kanál - olaj 2-3 dl - petrezselyem összekeverjük és belerakjuk a felkockázott zöldsége,gombát 1-3 órát érleljük és pálcára...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra (350°F). 2. Készítsd el a tölteléket: Egy nagy tálban keverd össze a feta sajtot, a túrót, a tojásokat, a friss kaprot, sót és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához vizet melegítünk, sózzuk, és a spagettit feltesszük főni. Az újhagymát karikákra, a megtisztított répát vékony csíkokra, a káposztát kockára vagy szálasra vágjuk. Ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, és vékony cikkekre vágjuk őket. Ezután a többi hozzávalóból palacsintatésztát készítünk. Gyakorlatilag minden mehet egybe, a tejet k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű