Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Potato, Bacon, and Parmesan Frittata


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pound Yukon gold potatoes, peeled and chopped (2 large)
6 thick slices bacon, coarsely chopped
1 medium onion, halved and thinly sliced
8 eggs, lightly beaten
1/2 cup freshly grated Parmesan cheese
2 tablespoons snipped fresh flat-leaf Italian parsley or a mixture of snipped fresh herbs, such as marjoram, thyme, mint, basil, and/or oregano
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon ground black pepper
Snipped fresh flat-leaf Italian parsley or a mixture of snipped fresh herbs, such as marjoram, thyme, mint, basil, and/or oregano (optional)

Elkészítés:


In a covered medium saucepan cook the potatoes in enough boiling lightly salted water to cover about 10 minutes or just until tender. Drain; set aside.
Meanwhile, preheat broiler. In a large broilerproof skillet with flared sides cook bacon over medium-high heat until starting to crisp. Add onion; cook about 5 minutes or until tender. Stir in the cooked potatoes.
In a medium bowl whisk together eggs, Parmesan cheese, the 2 tablespoons parsley, the salt, and pepper. Pour egg mixture over potato mixture. Cook over medium-low heat. As mixture sets, run a spatula around edge of skillet, lifting egg mixture so uncooked portion flows underneath. Continue cooking and lifting edges until egg mixture is almost set (surface will be moist).
Place skillet under the broiler, 4 to 5 inches from heat. Broil for 1 to 2 minutes or until top is set and no longer wet. (Or, preheat oven to 400 degrees F and bake about 5 minutes or until top is set and no longer wet.) Let stand for 5 minutes. Slide frittata out onto a serving platter. If desired, sprinkle with additional parsley.

Trükkök, tippek, praktikák:


Potato, Bacon, and Parmesan Frittata

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval
Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval

A gombócokhoz a búzadarát, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összefőzzük, és egy jó sűrű tejbegrízt készítünk, majd belekeverjük a vajat is, és hagyjuk teljesen kihűlni. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Köles minden jóval
Köles minden jóval

A padlizsánt felkockáztam, besóztam és egy szűrőben hagytam lecsöpögni. Kb. egy óra múlva leöblítettem, leszárogattam és egy evk kókuszolajon, a fokhagymaporral és a csilipehellye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos-csirkés lasagne
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Spenótos-csirkés lasagne

Kiengedjük a spenótot. A csirkemellet megmossuk, amennyire csak tudjuk, apró kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a fokhagymákat átnyomjuk. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk,...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Szezámos csirke káposztával
Szezámos csirke káposztával

1. Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat. 2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vö...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk