70 dkg serteskaraj
-1 evokanal mustar
-4 gerezd fokhagyma
-1 dl tejfol
-2 dl tejszin
-so,bors
-zoldpetrezselye
-a hust felkockazzuk
- atkenjuk soval borsal
-keves olajon 5-6 percen at piritjuk
-ezutan felontjuk egy keves vizzel es hadjuk foni 15-20 perc
-majd atrakjuk egy hoallo edenybe
-a tejfolt + mustar+tejszin+ zuzott fokhagymat ,zoldpetrezselymet osszekeverjuk
-es leontjuk vele a husit
-180 fokon sutjuk 25-30 percig-neha megkavarjuk
ezutan lehet talalni
1. A tojásokat feltörjük egy tálba, ezután hozzáadjuk a sót, a petrezselyemzöldet és kikeverjük egy villával. 2. Öntsük a keveréket a forró serpenyőbe. Pár perc múlva, mikor átsül...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel. Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már. A tzatziki elkészítése: A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is. Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ragu elkészítése: Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű