Hozzávalók a tésztához:
- 1 dl langyos víz
- 3 dl langyos tej
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)
- 1 teáskanál só
A rétegek közé:
- 10 dkg vaj
- 5 evőkanál olaj
A töltelékhez:
- 10 dkg krémsajt (lehet helyettesíteni tejföllel)
- 15 dkg főtt vagy füstölt sonka
- 10 dkg kolbász és szalámi vegyesen
- 1 nagyobb fej lila hagyma
A tetejére:
- 1 tojás
- magok (szezámmag, napraforgómag...)
1. A tésztát dagaszthatjuk kézzel vagy a kenyérsütőgépben is. Én robotgéppel dagasztottam.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és bedagasztjuk.
2. A kolbászt, szalámit, sonkát és a megtisztított lila hagymát apróra vágjuk.
3. Nem kell pihentetni a tésztát, dagasztás után három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk vékony téglalapra az egyiket, lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a felével. Kinyújtjuk a másik tésztát is ugyanakkorára, ráhelyezzük az elsőre (amely már le van kenve a vajas-olajjal). A másodiknak a tetején egyenletesen elkenjük a krémsajtot, és rászórjuk a sonkát, kolbászt, szalámit, hagymát. Kinyújtjuk a harmadik tésztát is, ráhelyezzük az előzőekre és ezt is lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a másik felével. A tészta egyik oldalát behajtjuk középre, a másik oldalt is behajtjuk középre. Majd felülről behajtjuk is behajtjuk középre, és az alsó felét is ráhajtjuk középre. Az egészet megfordítjuk úgy, hogy a felső hajtogatott rész kerüljön alulra, felülre pedig a sima rész.
A kenyérhéját vékonyan levágjuk, kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük, a tejet ráöntjük, és hagyjuk, hogy jól magába szívja. A húst lemossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAll you do is peel whole potatoes, cut them all across, not too thin, and not all the way through, sprinkle with some salt, but not too much, the bacon is salty. Then fill with sma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször megpucoljuk, karikára vágjuk és sós vízben előfőzzük a krumplit, hogy később, a sütőben már ne kelljen hozzá alkalmazkodni. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy kiol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA SPAGETTIT vízben megfőzzük, leszűrjük. Hosszú, vékony szeletekre vágjuk a HÚST, és a ZÖLDSÉGEKET: a káposztát, hagymát, répát, szójababcsírát. Forrósítsuk fel a wokot, töltsünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű