Családireceptkönyv.hu

Kombe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
- 1 dl langyos víz
- 3 dl langyos tej
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)
- 1 teáskanál só

A rétegek közé:
- 10 dkg vaj
- 5 evőkanál olaj

A töltelékhez:
- 10 dkg krémsajt (lehet helyettesíteni tejföllel)
- 15 dkg főtt vagy füstölt sonka
- 10 dkg kolbász és szalámi vegyesen
- 1 nagyobb fej lila hagyma

A tetejére:
- 1 tojás
- magok (szezámmag, napraforgómag...)

Elkészítés:


1. A tésztát dagaszthatjuk kézzel vagy a kenyérsütőgépben is. Én robotgéppel dagasztottam.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és bedagasztjuk.
2. A kolbászt, szalámit, sonkát és a megtisztított lila hagymát apróra vágjuk.
3. Nem kell pihentetni a tésztát, dagasztás után három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk vékony téglalapra az egyiket, lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a felével. Kinyújtjuk a másik tésztát is ugyanakkorára, ráhelyezzük az elsőre (amely már le van kenve a vajas-olajjal). A másodiknak a tetején egyenletesen elkenjük a krémsajtot, és rászórjuk a sonkát, kolbászt, szalámit, hagymát. Kinyújtjuk a harmadik tésztát is, ráhelyezzük az előzőekre és ezt is lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a másik felével. A tészta egyik oldalát behajtjuk középre, a másik oldalt is behajtjuk középre. Majd felülről behajtjuk is behajtjuk középre, és az alsó felét is ráhajtjuk középre. Az egészet megfordítjuk úgy, hogy a felső hajtogatott rész kerüljön alulra, felülre pedig a sima rész.

Kombe

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsós-fetás köles (V)
Zöldborsós-fetás köles (V)

A kölest pici olajon megfittatjuk, felöntjük a zöldséglevessel, és 10-15 perc alatt puhára pároljuk Közben a zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A petrezselymet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsés pulykaszárny
Lencsés pulykaszárny

A lencsét átválogatjuk, megmossuk és hideg vagy langyos vízbe áztatjuk pár órára. A pulyka szárnyát a forgónál félbevágjuk, az olajon, nagy lángon körös-körül megsütjük, majd egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Székelykáposzta
Székelykáposzta

◾️A hagymát felkockázzuk, és megpirítjuk majd fűszerezzük. ◾️Picit pirítjuk, beletesszük a felkockázott húst és felöntjük pici vízzel. ◾️Ha félig megpuhult hozzáadjuk a kimosot...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Mákos angyalbögyörő  vanilíamártással
Mákos angyalbögyörő vanilíamártással

A még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, a margarinnal, kevés sóval összegyúrjuk. Ezután meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a tenyerünkkel k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk