menu

Családireceptkönyv.hu

Rizseshús


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál lecsóalap
2 bögre rizs - fehér (száraz)
1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi feketebors (őrölt)

0.5 dl étolaj
6 bögre víz

Elkészítés:


A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajat hevítünk, ebben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
A hagymát sózzuk, így több levet ereszt, majd borsozzuk. Hozzáadjuk a lecsós alapot és kb. 5-6 percig hagyjuk még pirulni.
Beletesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor már úgy látjuk, hogy nem enged több levet, akkor pirospaprikával színezzük.Összekeverjük, majd 4 bögre vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Közben, ha szükséges pótoljuk a vizet és sózzuk. Nem biztos, hogy szükséges a 6 bögre víz!
Mikor a hús megpuhult, beleöntjük a rizst, és sűrűn kavargatva készre főzzük.
A gázt akkor zárjuk el alatta, mikor már éppen csak egy kevés lé van a rizsen. Ekkor lefedjük, és hagyjuk állni, hogy a rizs magába szívja a megmaradt levet.
Savanyúsággal, még melegen kínáljuk. Jó étvágyat!

Rizseshús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK FENSÉGES BURGONYÁS BUNDÁBAN!
TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK FENSÉGES BURGONYÁS BUNDÁBAN!

Készítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban. Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezsel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás zúzapörkölt
Gombás zúzapörkölt

A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk,sózzuk, borsozzuk,majd egy kuktában kevés olajon üvegesre pirítjuk.Levesszük a tűzről,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát a pirospapriká...

Elkészítési idő: 75
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Tepsis burgonyatócsni
Tepsis burgonyatócsni

A burgonyákat megámozom, nagy lukú sajtreszelőn lereszelem. A reszelt krumplit összekeverem a tojással, tejszínnel, olajjal, szódabikarbónával, riszliszttel, sóval, borssal, alapo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Székelykáposzta
Székelykáposzta

Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát. Mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, és a zúzott fokhagyma is . Öntünk alá egy pic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk