ozzávalók 4 személyre: 1 kg héjában főtt krumpli, 0,5 dl olaj, 30 dkg pulykamell (csirkemell), 1 sárgarépa, 10 dkg zeller, só, őrölt bors, 2 cikk fokhagyma, 3 dl tejföl, petrezselyemzöld a szóráshoz. A tepsi kikenéséhez , beszórásához: vaj, zsemlemorzsa. Elkészítése: A sárgarépát és a zellert meghámozzuk, majd a sós vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük. A héjában főtt krumplit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A pulykamellet sóval borssal befűszerezzük, rárakjuk a zúzott fokhagymát, jól összekavarjuk, és zsírban vagy vajban mindkét oldalát megsütjük. Nem szabad kiszárítani. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleszórjuk a csíkokra vágott sárgarépa és zeller egy részét, erre jön a feldarabolt pulykamell, majd a karikára vágott krumplival folytatva lerétegezzük. Megszórjuk petrezselyemzölddel, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben 15-20 perc alatt kissé megsütjük. You might also like:
Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni. 2. Az apró vágott hagymát olajon megfuttatjuk, beletesszük a darált húst, és tovább pároljuk 3...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: NehézA krumplit felkockázzuk. A gombát felszeleteljük, a császárhúst vékony szeletei újjnyi csíkokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyünk elő egy kb. 3 l-es lábast, tegyük bele a zsírt és a kolbászt és lassú tűzön addig pirítsuk, míg a kolbászból kisül a zsír. Kockázzuk fel a vöröshagymát, tegyük a lábasba, é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, x alakban bevágjuk a tetejüket, majd leforrázzuk. Lehúzzuk a héjukat, és a csumáját kivágva feldaraboljuk. A hagymákat finomra vágjuk. A rizst...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Közepes