ozzávalók 4 személyre: 1 kg héjában főtt krumpli, 0,5 dl olaj, 30 dkg pulykamell (csirkemell), 1 sárgarépa, 10 dkg zeller, só, őrölt bors, 2 cikk fokhagyma, 3 dl tejföl, petrezselyemzöld a szóráshoz. A tepsi kikenéséhez , beszórásához: vaj, zsemlemorzsa. Elkészítése: A sárgarépát és a zellert meghámozzuk, majd a sós vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük. A héjában főtt krumplit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A pulykamellet sóval borssal befűszerezzük, rárakjuk a zúzott fokhagymát, jól összekavarjuk, és zsírban vagy vajban mindkét oldalát megsütjük. Nem szabad kiszárítani. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleszórjuk a csíkokra vágott sárgarépa és zeller egy részét, erre jön a feldarabolt pulykamell, majd a karikára vágott krumplival folytatva lerétegezzük. Megszórjuk petrezselyemzölddel, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben 15-20 perc alatt kissé megsütjük. You might also like:
Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
A kész nokedlit serpenyőben felforrósít Felvert, sózott tojást ráönt Csak addig süt, hogy a tojás lágy maradjon (ne legyen szárazon porzó)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn így készítem: A burgonyát egészben megfőzöm.Mikor megpuhult,ketté vágom és a belsejét kifaragom..Vigyázni kell,mert könnyen törik.Míg a krumpli fő,addig elkészítem a tölteléket...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSzaftos sertéspörköltet készítünk: a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, és hozzáadjuk a megtisztított, és felkockázott sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, az apróra tört fokhagymával bedörzsöljük, és egy fél órát állni hagyjuk. Amíg a hús pihen, a vöröshagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A krump...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű