Személyenként 2-3 burgonya, vaj, sajt, szalonna, bacon szalonna, fűszerek.
Alaposan tisztítsuk meg a krumplit.
Kb. 2-3 mm távolságra szépen vagdossuk be, úgy hogy nyíljanak szét a szeletek.
A nyílásba tegyünk sajtot, kakukkfüvet,sózzuk meg,majd olíva olajjal locsoljuk meg, én egy kis vajat is tettem a tetejére.
Egyenként csomagoljuk be alufóliába.
Előmelegített 220 C-os sütőben süssük készre (kb 50-55 percig sült). Az utolsó 5 percben a fóliát megnyitjuk,hogy piruljon egy kicsit meg.
Hagymával kínáltam.
Lehet köretként is enni,de bármilyen salátával akár önálló ételként is megállja a helyét :-).
A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk. -A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés ut...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. 2 dl. hideg vízzel elkeverjük a tormát, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk borsozzuk és belereszeljük a sárgarépát; alaposan összekeverjük (ízlés szerin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes