Tészta:
250 g liszt
125 g vaj
5 g só
1 db tojás
50 ml víz
Töltelék:
2 dl tej
2 dl főzőtejszín
3 db tojás
10 dkg sajt
2 fej hagyma
kolbász
só
bors
petrezselyemzöld
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 10 percre hűtőbe tesszük.
Hűtés után kinyújtjuk és piteformába tesszük. A tészta széleit hagyjuk hosszabbra, majd az alját szurkáljuk meg villával. A tésztát kb. 15 percre ismét a hűtőbe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük.
A töltelékhez a kolbászt megsütjük a hagymával.
Felverjük a tojás, hozzákeverjük a tejet, a tejszínt, a fűszereket, a sajtot, végül hozzákeverjük a hagymás kolbászt.
Az elkészült tölteléket az elősütött tésztára öntjük és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha a káposztánk túlságosan savanyú, akkor kimossuk, ezzel kezdünk, ha nem akkor bő vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. 2 A rizst egy bögrével k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Mossuk meg a sertéscombot, és vágjuk kis kockákra. 2. Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanálnyi felhevített olajon, közepes lángon, pirítsuk aranybarnára. 3. Adjuk hozzá a hús...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA káposztát kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, majd sós vízben feltesszük, és megfőzzük. A rizst a hagyományos módon megpároljuk. A szalonnát koc...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes1. Öblítsd le a lencsét: Alaposan mosd meg a lencsét hideg víz alatt, majd áztasd be 30 percre. 2. Készítsd elő a zöldségeket: Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát, sárgarépát, pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű