500 g burgonya
sonka
sajt
1 darab tojás
olaj
só – ízlés szerint
bors – ízlés szerint
Először is főzzük meg a burgonyát, majd pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd annyi lisztet, amennyi felveszi a nedvességet, így egy nem túl ragadós tészta lesz a végeredmény. A tésztát szedjük ketté, tegyük az egyik felét a serpenyő aljába, majd rakjuk bele a sajtot és a sonkát is. Ezután a másik felével fedjük le az alsó tésztát. Kezdjük el sütni kis lángon, figyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Akkor lesz tökéletes, hogyha arany barnára sül a tészta. Ha ez meg van, akkor óvatosan fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is. És már kész is vagyunk! A következő oldalon egy videót is mutatok segítségül!
a tököt meghámozzuk ,a magos részt kiszedjük -húsát kockára vágjuk,majd sós vizben roppanósra főzzük -leszürjük - kivajazott sütötálba öntjük -a tojást villával felverjük,sózzu...
Elkészítési idő: 30A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ha már elnyerte a kellő áll...
Elkészítési idő: 1 óra