menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-sonkás burgonya pite


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g burgonya
sonka
sajt
1 darab tojás
olaj
só – ízlés szerint
bors – ízlés szerint

Elkészítés:


Először is főzzük meg a burgonyát, majd pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd annyi lisztet, amennyi felveszi a nedvességet, így egy nem túl ragadós tészta lesz a végeredmény. A tésztát szedjük ketté, tegyük az egyik felét a serpenyő aljába, majd rakjuk bele a sajtot és a sonkát is. Ezután a másik felével fedjük le az alsó tésztát. Kezdjük el sütni kis lángon, figyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Akkor lesz tökéletes, hogyha arany barnára sül a tészta. Ha ez meg van, akkor óvatosan fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is. És már kész is vagyunk! A következő oldalon egy videót is mutatok segítségül!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott cukkini/patiszon/tök
Rakott cukkini/patiszon/tök

A hozzávalókból pörköltszerű ragut főzünk. A cukkinit lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk. Levét kinyomkodjuk, és a felét egy jénaiba tesszük. Rá egy marék rizs...ragu...egy ma...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Rizottó
Rizottó

A hagymát apróra vágjuk, és egy vastag falú serpenyőben 3 dkg vajon lepirítjuk, ekkor hozzáadjuk a rizst, amivel tovább pirítjuk. A péppé vágott fokhagymát hozzákeverjük, és épp h...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tepsiben sült spagetti
Tepsiben sült spagetti

vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk. Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű szilvás gombóc
Egyszerű szilvás gombóc

A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük sós vízben, majd jól lecsepegtetjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk