Hozzávalók :
4 db kifli
15 dkg füstölt sajt
10 dkg gépsonka
6 dkg vaj
2 db tojás
1 db zöldpaprika
1 db pirospaprika
0.5 kiskanál só
1 csipet bors
1 csipet paprika
1 kevéske reszelt sajt
Elkészítés: A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk töltelékkel.
Töltelék: 15 dkg füstölt sajtot kis lyukú reszelőn reszeljünk le. 2-3 evőkanálnyi reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére. A 10 dkg sonkát, az főtt tojást zöldpaprikát és az 1 pirospaprikát apró kockákra daraboljuk.
A kiflibelet és a kiflik végeit, apró részekre daraboljuk. Egy tálban jól összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd ezzel a masszával megtöltjük a kifliket, egy kávéskanál segítségével. A megtöltött kiflik végeit, a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek. Még melegen kínáljuk
1. Apróra vágott vörös- és fokhagymán megpirítjuk a darált húst, amikor félkész, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, majoranna, oregánó, petrezselyem, fahéj, paprika). 2. Ha kész a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesBő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira! A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyomkodjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzsömlét tejbe áztatom. hús+hagyma+fokhagyma+p.paprika+só,bors+tojás-->összekeverem+tojásbele+cipót formálok-->megsütöm a sütőbe :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű