7 dkg gesztenye liszt
3 dkg kókuszliszt
2 ek. szezámmag liszt
2 ek zöld banán liszt
1 ek. tökmag liszt
2 ek lenmag liszt
1 ek. tojásfehérje por
1 ek bambuszrost
1 ek. útifű maghéj
10-12 szál apróra vágott medvehagyma
1 dl víz
5 tojás
1 kk himalája só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 ek. citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 marék szeletelt házi kolbász és húsos szalonna csíkok
Az útifű maghéjra öntsük rá a vizet, várjuk meg, hogy megszívja magát. Keverjük össze a többi összetevővel, a fokhagymát reszeljük bele, keverjük hozzá az összeaprított medvehagymát, rakjuk sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe. Tegyük a tetejére a kolbászt és a szalonnát, 200 fokon 35 percig süssük.
A húst apróbb kockákra vágom. Gyros fűszerkeveréket készítek: - Egy kávéskanállal szükséges az alábbi őrölt fűszerekből: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, korian...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés szalonnazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd a zúzott vagy lereszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát megmossuk, megpucoljuk, a külső leveleitől megszabadítjuk. A torzsáját kivágjuk, ezután vékony, kb. ujjnyi vastagságúra vágjuk. Egy lábasba kevés olajat öntünk, és ráte...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA sós vizben megfött,lecsurgatott karfiolt tüzállo tálba rakjuk,tetejére locsoljuk a tejfölt,meghintjük a vajban piritott zsemlemorzsával,és a sütöben aranybarnára piritjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű