menu

Családireceptkönyv.hu

Filléres feltétek burgonyából! 5 laktató


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Burgonyalepény

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk és áttörjük, kicsit sózzuk. Hozzáadunk 2 tojás sárgáját és a 2 tojás felvert habját. Serpenyőben zsírt forrósítunk és a beleöntött masszát lassú tűznél sütjük. Ha alsó fele megsült, megszórjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott sonkával (füstölt hússal), összecsavarjuk és tetejét is reszelt sajttal hintjük meg.

Krokett

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk és még melegen áttörjük. Elkeverjük 2 evőkanál reszelt sajttal, a krumpli minősége szerint 1-2 evőkanál liszttel, 2 tojás sárgájával és elmorzsolunk bele 1 evőkanál hideg vajat, végül gyengén belekeverjük a 2 tojás felvert habját. A masszából lisztezett kézzel ujjnyi vastagságú és hosszúságú rudakat formálunk és forró, bő zsírbon minden oldalán rózsaszínűre sütjük. Be is panírozhatjuk és forró, bő zsír-bon így sütjük. (A krokettek kötetnek, sültek mellé is kitűnőek.)

Kirántott burgonya

A tisztított, feldarabolt burgonyát gyengén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és áttörjük. Hozzáadunk 2-3 dkg vajat és 2 tojássárgát. A masszát összedolgozva pihentetjük, majd kis gombócokat formálunk (mint a fasírtnál), lisztben meghempergetjük és forró, bő zsírban kisütjük.

Burgonya bundában

A tisztított burgonyát hosszában 4 cikkre vágjuk (mint a pörkölt mellé) és sós vízben puhára főzzük. 1 tojásból tejjel vagy szódavízzel kb. 1/2 dkg élesztőt belemorzsolva, kicsit sózva, sűrű palacsintatésztát készítünk. Ebbe mártjuk a burgonyákat és forró, bő zsírban kisütjük.

Húsos burgonyagombóc

Gombóc tésztát készítünk. Töltelékéhez darált füstölt húst vagy más húsmaradékot tejföllel elkeverünk, hogy lekvár sűrűségű masszát kapjunk. A tésztát kifőzve, forró zsírban pirított zsemlemorzsára szedjük. Parajjal, sóskával vagy paradicsommártással tálalhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Burgonyából sok finomságot készíthetsz, ráadásul ezek az ételek gyorsan el is készülnek!

Filléres feltétek burgonyából! 5 laktató

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
A temesvári sertéstokány
A temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kio...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli fokhagymásan
Rakott krumpli fokhagymásan

A krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lecsó
Lecsó

A hagymát felaprítom és egy ek olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felszeletelt paprikát és átforgatom. Sózom, paprikázom, majd hagyom, hogy egy kicsit párolódjon. Hozzáadom a riz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajtos cukkini
Sajtos cukkini

A cukkinit mossuk meg, csak akkor hámozzuk meg, ha szükséges. Vágjuk le a végeit és hosszában szeleteljük fel. A cukkini szelteket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjunk k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk