menu

Családireceptkönyv.hu

Székelykáposzta gerslivel - Gina módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés apró hús
6 evőkanál étolaj
1.5-2 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 -1,12 kg szálas savanyú káposzta
egy kis darab szalonna
víz
1 csomag gersli vagyis árpagyöngy
0.5 teáskanál köménymag (őrölt)
2 teáskanál fűszerpaprika

szemes bors
babérlevél
ételízesítő

Elkészítés:


A húst és a hagymát felkockázom.
A káposztát kicsavarom a levétől.
Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedéig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát, hozzáadom a kicsavart és kissé összébb vágott káposztát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózom, belerakom a szemes borsot, a babérlevelet, az ételízesítőt és egy kis darab szalonnát. Amikor a hús félig puha, hozzáadom a gerslit, elkeverem, és az egészet puhára főzöm. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótolom.Majd behabarom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha már majdnem kész Jön a habarás.

A habarás tejjel, tejföllel vagy tejszínnel készülhet: négy személyre 2 deci folyadékban egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk.
Ha tejjel vagy tejszínnel készítjük, tehetünk bele egy tojás sárgáját is, a felhasználástól függően.
Ha a lisztet jól elkevertük, a forró leves vagy főzelék levéből apránként adagolva, folyamatos keverés mellett kétszeresére egészítjük ki habarásunkat.
Ezután a forró, zubogó levesbe (főzelékbe) csurgatjuk, persze közben folyamatosan keverni kell.
A habarás

A habarás tejjel, tejföllel vagy tejszínnel készülhet: négy személyre 2 deci folyadékban egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk.
Ha tejjel vagy tejszínnel készítjük, tehetünk bele egy tojás sárgáját is, a felhasználástól függően.
Ha a lisztet jól elkevertük, a forró leves vagy főzelék levéből apránként adagolva, folyamatos keverés mellett kétszeresére egészítjük ki habarásunkat.
Ezután a forró, zubogó levesbe (főzelékbe) csurgatjuk, persze közben folyamatosan keverni kell.

Székelykáposzta gerslivel - Gina módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pita
Pita

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót. A vízbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd meglangyosítjuk mikróban. Belemorzsoljuk a vízbe az élesztőt, és ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Tócsni - sk
Tócsni - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Töltöttpaprika
Töltöttpaprika

A szósz elkészítésével kezdek. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott közepes fej vöröshagymát. A paradicsomok héját óvatosan bevágom (mintha 4 cikkre akarnám vágni őket)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túróval töltött zsemle
Túróval töltött zsemle

A zsemléket ketté vágjuk, és a belüket kiszedjük. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, túróval, citromhéjjal és a mazsolával. Végül hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét.. Me...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk