menu

Családireceptkönyv.hu

Musaca din Piept/Pulpe de Pui si Legume


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3- 4 buc piept de pui sau 5- 6 pulpe dezosate
250 g cascaval ras
3 cepe uscate
2 morcovi
500 g ciuperci proaspete sau din conserva ori uscate (inmuiate)
1 ardei gras rosu, taiat cuburi mai mari, optional
3 linguri smantana
1 legatura patrunjel si / sau marar, verde, tocat marunt, dupa preferinta si gust
3 legaturi ceapa verde, taiata rondele (inclusiv coditele verzi)
ulei
sare
piper proaspat macinat

Elkészítés:


Ungeti un vas termorezistent / tava adanc cu putin ulei.

Taiati in felii lungi si subtiri pieptul / pulpele de pui.

Aranjati 1/2 din bucatile de carne una langa alta, pe fundul vasului si putin pe pereti, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Presarati uniform 1/2 din cascaval. Dati deoparte.

Caliti in putin ulei incins, ceapa taiata julien si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari, amestecand ocazional, pana se inmoaie. Adaugati ciupercile feliate (eu am folosit pleurotus), ardeiul (optional) si caliti in continuare pana ce legumele incep sa se rumeneasca putin si zeama este aproape scazuta.

Adaugati smantana, verdeata, condimentati cu sare, piper, dupa gust. Dati deoparte, imediat dupa omogenizare.

Repartizati uniform legumele peste stratul de cascaval, ridicand putin si pe margini si presati usor cu lingura. Acoperiti legumele cu un strat de ceapa verde, apoi inca un strat din restul de felii de carne de pui.

Dati vasul la cuptorul preincalzit, pentru 30 min, la 180 grade.

Scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava (eu am scurs-o sustinand-o cu o paleta de lemn mai lata; merge foarte bine si cu o farfurie sau un capac de cratita mai mic). Presarati cu restul de cascaval ras si dati din nou la cuptor, pe nivelul mai de sus a cuptorului, inca cca 20 min sau pana ce carnea este facuta, cascavalul topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenite.

Scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca si sa se patrunda aromele.

Serviti portionata, presarata cu patrunjel verde, tocat marunt.

Musaca din Piept/Pulpe de Pui si Legume

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: minitunder
Lecsós virsli másképp
Lecsós virsli másképp

Jénai tál aljára 2 ek olajat teszek, felkarikázom a vöröshagymát amit rászórok, ennek a tetejére teszem a bacon szalonnába tekert virslit. Ezt addig sütöm amíg üveges nem lesz a ha...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar RÁNTOTT MOZZARELLA RUDACSKÁK SALSA SZÓSSZAL
RÁNTOTT MOZZARELLA RUDACSKÁK SALSA SZÓSSZAL

A sajtot ujjnyi hasábokra vágjuk. A tojásokat felverjük a sóval, a zsemlemorzsát összekeverjük a rozmaringgal. A sajtot először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába f...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógombóc
Túrógombóc

Aztán békén hagytam letakarva, a hűtőben kb. 3órára, azért hogy az útifűmaghéj kellően meg tudjon duzzadni, és segítse, hogy a gombóckáim ne főjenek szét. Helyes kis gömböket form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sztrapacska
Sztrapacska

Nyers krumpli lereszel, leve kinyom (nem túlzottan) megsóz, annyi liszttel elkever, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Kézzel deszkáról szoktam kiszaggatni (de nagy lyukú n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk