Tetszés szerint
Burgonya
liszt
1db tojás
só
bors
petrezselyem
egyéb fűszerek
sajt ha van kéznél
Közepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük.
Egy tálban összenyomkodjuk,adunk hozzá egy tojást, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.
Olajban gyorsan kisütjük,hogy ne szívja nagyon magába! Tejföllel, de önmagában is nagyon finom!
A darált húshoz kavarjuk a hozzávalókat ,jól kidolgozzuk ,ha túl lágy még adunk hozzá kevés kenyérmorzsát -vizet teszünk forralni a tésztának, külön edénybe a húsgolyóknak -amíg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesElkészítése: Rántott karfiol: A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem. Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA párizsit kb. 1 cm- es kockákra daraboljuk. A vöröshagymát apró kockákra vágva olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldpaprikát szeletelve, a paradicsomot aprítva és 2 dl vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst főzni kezdjük a vízben, majd amikor beszívta az összes vizet, hozzákeverjük a vajat, és felöntjük a tejjel. Hozzákeverünk ízlés szerinti mennyiségű cukrot és a vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes