Hozzávalók a gluténmentes elkészítéshez:
40 dkg burgonya
15 dkg sajt
10 dkg gluténmentes liszt (nálam most TAC ropogós lisztkeverék)
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
olaj a sütéshez
A krumplit puhára főzzük, áttörjük, összedolgozzuk a többi hozzávalóval, diónyi gombócokat formázunk. Zsemlemorzsába nem forgattam, de így is gyönyörűen megsült a forró olajban.
1. A tojás sárgáját a vajjal és a cukorral babosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem. 2. A tojássárgájás masszához hozzá adom a beáztatott aszalt gyümölcsöket, a lisztet, a t...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű50 dkg fodros nagykocka tészta 1 db tojás 5 dkg vaj 4 dl tejföl 15 dkg gomba 1 fej hagyma 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhagyma-olaj->pírítom-fokhagyma-pírítom-paradicsomszósz-fűszerek-kicsit főzőm-tejszín. Tésztát kifőzőm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA darált húshoz kavarjuk a hozzávalókat ,jól kidolgozzuk ,ha túl lágy még adunk hozzá kevés kenyérmorzsát -vizet teszünk forralni a tésztának, külön edénybe a húsgolyóknak -amíg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes