Hozzávalók a gluténmentes elkészítéshez:
40 dkg burgonya
15 dkg sajt
10 dkg gluténmentes liszt (nálam most TAC ropogós lisztkeverék)
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
olaj a sütéshez
A krumplit puhára főzzük, áttörjük, összedolgozzuk a többi hozzávalóval, diónyi gombócokat formázunk. Zsemlemorzsába nem forgattam, de így is gyönyörűen megsült a forró olajban.
A kacsazsíron megpirítjuk a karikára vágott szárazkolbászt (lehet nyugodtan csípőset is használni). Erre rádobjuk a nagyobb kockákra vágott kelkáposztát, kevergetve inkább pirítju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húshoz hozzákeverjük az előzőleg a fűszerekkel, az 1 ek pirospaprikával, a zabpehelyliszttel, a tojással és kevés vízzel elkevert zabpelyhet és zabkorpát. 30-40 percig állni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lereszelem, megpárolom, pirítom. Serpenyőben megpirítom a rizst, félig megfőzöm. Megdinsztelem a hagymát, a húst fehéredésig pirítom, kis vízzel felöntöm , sóval , bo...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű