3 db paradicsom
3 db paprika
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
4-5 ek olaj
Nokedlihez:
50 dkg liszt
4 db tojás
3 dl víz
só
A nokedlihez összekeverjük lisztet tojással vízzel és a sóval. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni amibe teszünk 1 ek sót.
Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljön a nokedli a víz felszínére akkor szűrőkanállal kiszedjük.
A lecsóhoz felszeleteljük a megpucolt hagymát, olajjal kikent lábosban sütjük. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, okhagymát és a paradicsomot.
Ízlés szerint sózzuk fűszerezzük. Miután megsült összekeverjük a nokedlival.
A hagymát a füstölt tarjájával együtt margarinon, és a szójaszószon megpárolom, majd hozzá adom a pulykamellet, és együtt párolom a hús kifehéredéséig, megszórom az újhagymával,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. A vizet leöntjük róla, burgonya törővel összetörjük, hozzá adjuk a lisztet, tojást, vajat, és az előzőleg apróra vágott o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítom az édesburgonyákat és héjastúl fóliára téve a sütőbe teszem. Villával megszurkálom. kb. 200 fokon 40-45 percig sütöm. Ha megpuhult félbevágon és a közepét kikanalazom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű