1 kg fözőtök
» 1 kg paprika
» 70 dkg paradicsom
» 2 nagy fej hagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» só
» bors
» 57 dkg szalonna
» csípős paprika
» pirospaprika
» 1 csokor kapor
A szalonnát kis kockákra vágom és kiolvasztom a zsírját.
Megpirítom rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát is.
A paprikát hosszában vágom fel szeletekre ,a tököt is kb: ugyanolyan darabokra vágom.
A paradicsomot pedig félbe,megint félbe.
A megpirított hagymára szórok pirospaprikát, kevés vízzel felöntöm, majd kicsit párolom.
Ezután belerakom a paprikát, fűszerezem sóval és borssal ,elkeverem, rövid ideig főzöm.
Most keverem hozzá a paradicsomot is.
Együtt párolom tovább, majd amikor már majdnem puha , akkor teszem bele a tököt is.A töknek nem kell sok idő.
Az ételt készre főzöm , majd megszórom az aprított kaporral.
1. Egy nagy lábasban vagy wokban 3 ek. zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, és megszórjuk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojásokat, a sót és a tejet egy habverővel alaposan eldolgozzuk, majd folyamatos keverés mellet hozzáadjuk a vizet. Egy serpenyőt felhevítünk és egy ecsettel kissé m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyértésztát összeállítjuk,a felfutott élesztővel együtt. Három részre osztjuk és kisodortam egyesével téglalap alakúra. Az első lapot fűszeres vajjal kentem. Rátettem a máso...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe, a húsra...
Elkészítési idő: 110perc Nehézség: Könnyű