1 kg fözőtök
» 1 kg paprika
» 70 dkg paradicsom
» 2 nagy fej hagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» só
» bors
» 57 dkg szalonna
» csípős paprika
» pirospaprika
» 1 csokor kapor
A szalonnát kis kockákra vágom és kiolvasztom a zsírját.
Megpirítom rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát is.
A paprikát hosszában vágom fel szeletekre ,a tököt is kb: ugyanolyan darabokra vágom.
A paradicsomot pedig félbe,megint félbe.
A megpirított hagymára szórok pirospaprikát, kevés vízzel felöntöm, majd kicsit párolom.
Ezután belerakom a paprikát, fűszerezem sóval és borssal ,elkeverem, rövid ideig főzöm.
Most keverem hozzá a paradicsomot is.
Együtt párolom tovább, majd amikor már majdnem puha , akkor teszem bele a tököt is.A töknek nem kell sok idő.
Az ételt készre főzöm , majd megszórom az aprított kaporral.
Vágjuk a sonkát apró kockákra. Hagyjunk ki 2-3 evőkanálnyit, amit majd a tetejére teszünk díszíteni. Kevés olajban pirítsuk meg. Vágjuk a kenyeret körülbelül 2 cm-es darabokra. L...
Elkészítési idő: 30 percA füstölt szalonnát kockára vágom, a zsírját kisütöm és rádobom a felaprított hagymát, hozzáadom a felvágott paprikát, paradicsomot és megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával, jól...
Elkészítési idő:szalonna-olaj-pírítom-hagyma hozzá-húst hozzá-pírítom-só,bors-paprika-paradicsom-vízzel felöntöm-főzőm.-ha el főtte a levét-rá a liszt.
Elkészítési idő: 1 óra