70 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
őrölt paprika
bazsalikom
oregano
kakukkfű
fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom
2 dl paradicsomlé
Besamel mártás
5 dkg vaj
2 ek liszt
fél liter tej
só
bors
szerecsendió
1 csomag penne tészta
25 dkg reszelt sajt
Egy hagymát kevés olajon megpároltam, rá kevés paprika, majd a darált hús. Lepirítottam, majd fűszereztem bazsalikommal, oreganoval, kakukkfűvel, fokhagymával. /Ha nincs ennyi fajta fűszer, jó bele a pizzafűszer is /Sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam egy doboz hámozott paradicsomot és kb 2 dl paradicsomlevet. Felöntöttem pici vízzel, és fél óra alatt készre főztem. Közben kifőztem egy csomag penne tésztát és készítettem besamel mártást: 5 dkg vajon megpirítottam 2 evőkanál lisztet és felöntöttem kb fél liter tejjel. Sóztam, borsoztam, pici szerecsendióval ízesítettem. Majd a tésztát összekevertem a hússal. Felét kivajazott jénai edénybe öntöttem, rásimítottam a besamel mártás felét, majd megszórtam reszelt sajttal. Erre jön a húsos tészta, majd megint mártás és a tetejére reszelt sajt. 230 fokon kb 30 percig sütöttem.
Karfiolt lereszelem nyersen és a hozzávalókkal összekeverem. Lepénnyé nyomom és kis zsíradékon kisütöm
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokról lehúzzuk a bőrt (aki szereti az rajta hagyhatja), megmossuk, és a csont mellett mélyen fent is lent is bevagdaljuk. A fűszersót elkeverjük az olajjal. Majd ezzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 közepes burgonyát megpucolunk, és sós vízben megfőzzük, levét leöntjük, összetörjük. 5 közepes burgonyát meghámozunk, nyersen nagy lyukú reszelőn lereszeljük, alaposan kinyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű