40 dkg burgonya
1 nagy hagyma
1 nagy zöldpaprika
4 mk pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Fél mk őrölt bors
2 mk só (vagy ételízesít ő)
1 babérlevél
15 dkg parasztkolbász
15 dkg lecsókolbász
30 dkg tarhonya
2 mk só (a tarhonyához)
2 ek olaj.
A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát paradicsmot felkockáztam. A burgonyát megpucoltam, kockára
vágtam.
A szalonnát egy nagyobb lábasban zsírjára pirítottam, beledobtam a hagymát, megdinszteltem.
Hozzáadtam a zöldpaprikát, azt is megfonnyasztottam. Lehúztam a t űzr ől, meghintettem
pirospaprolával, beleraktam a burgonyát, majd visszatéve a t űzre úgy 1 percig, kevergetés mellett
pörköltem a burgonyát. Ezután felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje. Belevagdaltam a
fokhagymát, beletettem a sót, borsot és a babérlevelet, majd a paradicsomot. Közepes lángon
f őzni kezdtem.
Közben elkészítettem a tarhonyát:
Egy közepes lábasba felhevítettem az olajat, beleöntöttem a tarhonyát, hozzáadtam a sót, és s űr ű
kavargatás mellett zsömleszín űre pirítottam. Felöntöttem 3 dl vízzel, megkavargattam. Miután
felforrt, rátettem a fed őt a lábasra, és egészen kis lángon puhára f őztem.
Amikor a burgonya a nagyobb lábasban megpuhult, beletettem a karikára vágott kolbászokat, és
még 5 percig f őztem.
Amint a tarhonya elkészült, ezt is beletettem a nagy lábasba, jól összekevertem, és még 5 percig
együtt f őztem őket.
Lekapcsoltam a lángot, és még 15 percog lefedve állni hagytam, hogy az ízek összeérjenek
A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit apróbb, utóbbit nagyobb kockára vágjuk. A virslit felkarikázzuk, a tarját kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot fel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűHagymát dinsztelni. A darált húst, tojást, rizst, fűszereket és a hagymát összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, amiket grízbe forgatunk. Sós vízben kifőzni. A sűrített para...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. 2. A kenyérszeleteket kettesével egymás tetejére tesszük. Az így keletkezett szendvicseinket félbevágjuk, majd megkenjük vajjal, és rakunk a köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű