menu

Családireceptkönyv.hu

Pásztotarhonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg burgonya
1 nagy hagyma
1 nagy zöldpaprika
4 mk pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Fél mk őrölt bors
2 mk só (vagy ételízesít ő)
1 babérlevél
15 dkg parasztkolbász
15 dkg lecsókolbász
30 dkg tarhonya
2 mk só (a tarhonyához)
2 ek olaj.

Elkészítés:


A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát paradicsmot felkockáztam. A burgonyát megpucoltam, kockára
vágtam.
A szalonnát egy nagyobb lábasban zsírjára pirítottam, beledobtam a hagymát, megdinszteltem.
Hozzáadtam a zöldpaprikát, azt is megfonnyasztottam. Lehúztam a t űzr ől, meghintettem
pirospaprolával, beleraktam a burgonyát, majd visszatéve a t űzre úgy 1 percig, kevergetés mellett
pörköltem a burgonyát. Ezután felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje. Belevagdaltam a
fokhagymát, beletettem a sót, borsot és a babérlevelet, majd a paradicsomot. Közepes lángon
f őzni kezdtem.
Közben elkészítettem a tarhonyát:
Egy közepes lábasba felhevítettem az olajat, beleöntöttem a tarhonyát, hozzáadtam a sót, és s űr ű
kavargatás mellett zsömleszín űre pirítottam. Felöntöttem 3 dl vízzel, megkavargattam. Miután
felforrt, rátettem a fed őt a lábasra, és egészen kis lángon puhára f őztem.
Amikor a burgonya a nagyobb lábasban megpuhult, beletettem a karikára vágott kolbászokat, és
még 5 percig f őztem.
Amint a tarhonya elkészült, ezt is beletettem a nagy lábasba, jól összekevertem, és még 5 percig
együtt f őztem őket.
Lekapcsoltam a lángot, és még 15 percog lefedve állni hagytam, hogy az ízek összeérjenek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tortilla tekercses csirke
Tortilla tekercses csirke

A Kókusz olajon pirítsd meg a hagyma felét, fokhagymát paprikát és a kakukkfűvet. kb. 3 perc. Ezt követően add hozzá a csirkét ès fűszerezd meg egy kis sóval ès borssal, majd tölts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Cukkinifasírt parmezánnal
Cukkinifasírt parmezánnal

A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Hentes tokány
Hentes tokány

Elkészítés A hentes tokány elkészítéséhez először a húst vékony 2-3 cm hosszú csíkokra vágom és a sóval, borssal, pici kockára vágott foghagymával az olajon kérgesre pirítom. Foly...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos zöldséges hús
Bazsalikomos zöldséges hús

A húst megmossuk, leitatjuk a vizet róla, felszeleteljük. Elkészítjük a páclevet: az olajban elkeverjük a borsot, a mustárt és az apróra vágott bazsalikom 2/3 részét. (Egy egész h...

Elkészítési idő: 6 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk