Családireceptkönyv.hu

Pásztotarhonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg burgonya
1 nagy hagyma
1 nagy zöldpaprika
4 mk pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Fél mk őrölt bors
2 mk só (vagy ételízesít ő)
1 babérlevél
15 dkg parasztkolbász
15 dkg lecsókolbász
30 dkg tarhonya
2 mk só (a tarhonyához)
2 ek olaj.

Elkészítés:


A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát paradicsmot felkockáztam. A burgonyát megpucoltam, kockára
vágtam.
A szalonnát egy nagyobb lábasban zsírjára pirítottam, beledobtam a hagymát, megdinszteltem.
Hozzáadtam a zöldpaprikát, azt is megfonnyasztottam. Lehúztam a t űzr ől, meghintettem
pirospaprolával, beleraktam a burgonyát, majd visszatéve a t űzre úgy 1 percig, kevergetés mellett
pörköltem a burgonyát. Ezután felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje. Belevagdaltam a
fokhagymát, beletettem a sót, borsot és a babérlevelet, majd a paradicsomot. Közepes lángon
f őzni kezdtem.
Közben elkészítettem a tarhonyát:
Egy közepes lábasba felhevítettem az olajat, beleöntöttem a tarhonyát, hozzáadtam a sót, és s űr ű
kavargatás mellett zsömleszín űre pirítottam. Felöntöttem 3 dl vízzel, megkavargattam. Miután
felforrt, rátettem a fed őt a lábasra, és egészen kis lángon puhára f őztem.
Amikor a burgonya a nagyobb lábasban megpuhult, beletettem a karikára vágott kolbászokat, és
még 5 percig f őztem.
Amint a tarhonya elkészült, ezt is beletettem a nagy lábasba, jól összekevertem, és még 5 percig
együtt f őztem őket.
Lekapcsoltam a lángot, és még 15 percog lefedve állni hagytam, hogy az ízek összeérjenek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Emeletes csirkemelltorta
Emeletes csirkemelltorta

1. Fogunk egy hőálló tálat és a közepétől indulva kibéleljük szeletelt baconnel, úgy, hogy túllógjon az edény peremén. 2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A húst felkockázzuk, a kétfajta szalonnát szintén. A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron nagy lángon kicsit megpirítj...

Elkészítési idő: 115 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mária
Mézes Sörös Sertéstarja
Mézes Sörös Sertéstarja

- A páchoz összekeverem a hozzávalókat, beleteszem a tarjaszeleteket és hagyom pácolódni. Legjobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, de néhány óra is elegendő. - A burgonyát...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karfiol fasírozott
Karfiol fasírozott

Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk. Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk