2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
600 g sertéstarja
300 g sertéscsülök (füstölt)
3 db sárgarépa
3 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 db paradicsom
500 g szárazbab
babérlevél (friss, vagy szárított)
fűszerpaprika
só
100 ml étolaj
A csipetkéhez
100 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 kávéskanál só
A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk.
A babot egy edénybe tesszük, teszünk bele babérlevelet, felengedjük vízzel, ami ellepi és elkezdjük főzni had, puhuljon.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük.
Beletesszük az összenyomott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott felkockázott húst és fehéredésig főzzük.
Hozzáadjuk, pirospaprikát elkeverjük.
Mehet bele az apró kocára vágott paradicsom, a karikára vágott répa és zöldség. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott füstölt húst.
Fél óra főzés után a babot is beletesszük, és a bab főzőlevét is adjuk hozzá, nagyon finom lesz tőle. Együtt főzzük, amíg a hús és a bab is puha lesz.
Addig elkészítjük a csipetkét. Egy tálba tesszük a lisztet közepébe a tojást, sót, és jól összegyúrjuk, ha kell, még adunk hozzá lisztet az a lényeg a tészta ne ragadjon a közünkhöz
Ha puha a hús és a bab is, akkor a tésztát tegyük a levesbe, és jól forraljuk össze. A kész tészták feljönnek a leves tetejére.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk. Egy lábasban olaja...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megsütjük a bacont, majd kiszedjük a zsírjából és azon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet és a zöldségeket. Fedő a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA konzerveket felnyitjuk és lecsepegtetjük. A póréhagymát megtisztítjuk és ferdén felkarikázzuk. A kolbászt, a paprikát és az olajbogyót szintén felkarikázzuk. A MAGGI Finom Falat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű