4 db nagy szemű krumpli
2 fej vörös hagyma
6 cikk fokhagyma
200 dkg Trappista sajt vagy Karaván sajt
zöld fűszer (snidling, bazsalikom, petrezselyem),
8 db tojás
sózzuk
bors
Az étek elkészítéséhez úgy fogunk, hogy a krumplit megmossuk, majd egy villával szurkáljuk és már küldhetjük is a sütőbe, mint a hagyományos sült krumplit. Közben egy közepes méretű vöröshagymát felaprítunk és 3 cikk fokhagymát lereszelünk. 10 dkg Trappista sajtot, vagy akár Karaván sajtot lereszelünk.
A hagymát és fokhagymát olajban megpirítjuk. Ha közben kisült a krumpli, akkor kivesszük a sütőből, levágjuk a tetejét, belsejét pedig óvatosan kikanalazzuk (kivájjuk). A kivájt krumplit ne dobjuk ki, hanem a kisütött hagymás alaphoz adjuk hozzá. Ehhez még a reszelt sajtot is hozzá kell keverni. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Az így kisütött, kibelezett krumplikat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ez után a kivájt üreget megtöltjük a hagymás, sajtos krumplis alappal. Ízlés szerinti zöld fűszerezést használunk (bazsalikom, petrezselyem), majd a megtöltött krumplira rászórjuk.
A végén elővesszük a tojásokat és beleütjük a kivájt krumplikra. Visszahelyezzük a sütőbe és 15 perc alatt kisül, majd tálalhatjuk.
A karfiolt szedjük rózsáira, főzzük 5 percig sós vízben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni. A sajtot reszeljük le. Egy kisebb tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a fokhagymával, a pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtepsiben sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra! A darált húst az olaj egy részén lepirítjuk, adunk hozzá 2 dl vizet, fűszerezzük és összefőzzük. Közben a kínai kelt leveleire szedjük és forró...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: NehézA karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk,répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós rizst...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes