Családireceptkönyv.hu

Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus)


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g gomba - csiperke/sampion
1 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 púpozott evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
4 evőkanál víz
210 g tejföl (20%-os)
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.
Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.
Átforgatás után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.
Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.
Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
Nokedlivel, esetleg tejföllel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
PARADICSOMOS GOMBÓC
PARADICSOMOS GOMBÓC

A fő összetevőket összekeverni és ízesíteni só, bors, fokhagyma,vöröshagyma dinsztelve, esetleg útifű. Lisztet olajon megpirítani, paradicsomlével felengedni ( paradicsomos rántás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sztrapacska juh túróval
Sztrapacska juh túróval

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke saslik sütőben
Csirke saslik sütőben

A csirkemellet felkockázzuk, átmossuk hideg vízzel. A pác összes hozzávalóját összekeverjük. A csirkemellet hozzáadjuk a páchoz és jó alaposan átforgatjuk benne. Minimum 2-3 ór...

Elkészítési idő: 1-2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klaudia
Bolognai rakott tészta
Bolognai rakott tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a rafinériát, 3 dl hideg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk