50 dkg darált sertéslapocka
15 dkg rizs /megmosom, lecsepegtetem, nem főzöm elő/
só
bors, majoranna
1 tojás
petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
6 tv paprika
1 l paradicsomlé
zellerlevél, babérlevél, ízlés szerint cukor
olaj, liszt
A húst összekeverjük a rizzsel, tojással és fűszerekkel. A paprikát megmossuk, majd kicsumázzuk, és a húsos masszával megtöltjük. Ha marad ki hús, akkor gombócokat készítünk. Olajon készítünk liszttel rántást, majd felöntjük paradicsomlével. Ízesítjük babérlevéllel, zellerlevéllel, pici őrölt köménnyel és ízlés szerint cukorral. Ha felforr a paradicsomlé, óvatosan belerakjuk a paprikákat és gombócokat, majd lassú tűzön kb fél óra alatt készre főzzük.
Ha megfőtt a paprika és gombóc, én mindig kiszedem a forró paradicsomléből, mert, ha benne hagyom tovább fő és hamar széteshet.
A hagymákat megtisztítjuk, félkarikára vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzákarikázzuk a zöldpaprikát, pár percig sütjük, közben a húst csíkokra vágjuk, és a hagymához adjuk. B...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűOlajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát , a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben szórjuk meg a kurkumával. Ha kész hagyjuk egy kicsit hűlni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a tenger gyümölcseit és csöpögtessük le. Egy apróra vágott fokhagymagerezdet, 3 kanál olívaolajat, kakukkfüvet, sót, borsot keverjünk össze, és öntsük a sütőedényben fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével vagy egy csomag vaníliás cukorral felforraljuk. A kifliket a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és nagyjáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű